Lyxlägenhet med utsikt över New Yorks Central Park kostar mycket pengar, men inte lika mycket nu som förr. Här kan du få rejäl rabatt.

ANNONS

När USA skärper sina lagar något för att försöka minska penningtvätt blir det lite svårare att köpa fastigheter anonymt.

Det i sin tur innebär att det blir svårare att dölja smutsiga pengar i fastigheter. På Billionaire’s Row (ungefär miljardärskvarteret) i New York märks det på sviktande priser på en lyxlägenhet i superhöghusen.

87 miljoner i rabatt

Nu går det alltså att köpa lyxlägenhet för rena rama reapriset i världens högsta bostadsrättshus. Vad sägs om 87 miljoner kronor i rabatt?

Central Park Tower reser sig 474 meter över vad som är bland de dyraste bostadskvarteren i världen.

En lägenhet med fyra sovrum och fyra badrum såldes nyligen för 28,58 miljoner dollar, motsvarande i runda slängar 250 miljoner kronor.

Priset är en ordentlig rabatt. Köparna har prutat drygt 25 procent jämfört med utgångspriset på 38,75 miljoner dollar (340 miljoner kronor).

ANNONS
ANNONS

Bostaden är 400 kvadratmeter stor och ligger på 93:e våningen.

55 000 kronor i månadsavgift

Månadsavgiften för lägenheten är 6 336 dollar, eller lite drygt 55 000 kronor. Givetvis ingår då också en del luxuösa gemensamma utrymmen i priset.

På våning 100 finns ett 4600 kvadratmeter stort utrymme med bland annat privat matsal. Där bjuder kändiskockar på kulinariska upplevelser.

Det finns förstås också en utomhusterass med pool, gym, filmrum och en lekplats för barn.

De superhöga lägenhetshusen förlorar en del i popularitet bland de superrika, inte bara som en följd av de nya lagarna.

Lägenhetsägare i ett annat av Manhattans lyxhöghus stämmer enligt New York Post CIM Group and Macklowe Properties efter att de påtalat felaktiga och potentiellt farliga design– och byggproblem som inte åtgärdats.

ANNONS
ANNONS

Bland annat vibrerar och låter huset så mycket att de boende har problem att sova.

I dagsläget är ungefär 15 procent av de 178 lägenheterna i Central Park Tower sålda enligt Kael Goodman’s Marketproof. 

Den billigaste kostar 1,54 miljoner dollar (13,5 miljoner svenska kronor) och den dyraste 95 miljoner dollar (drygt 830 miljoner svenska kronor).

Läs även: Bo granne med prins Charles – för 86 miljoner [Dagens PS]