Nu säljer den Oscar-belönade skådisen Nicolas Cage sin exotiska ö på Bahamas för 75 miljoner kronor. Ett ”rimligt pris” om man ska tro Christie’s International Real Estate som ansvarar för försäljningen, skriver Robb Report. 

ANNONS

Allting har ett pris, så även privata öar som kan inbringa en rejäl slant om bara rätt köpare dyker upp. En av dem som just nu säljer sin ö är skådespelaren Nicolas Cage, som hoppas på inte mindre än 7,5 miljoner dollar motsvarande 75 miljoner kronor för sitt exklusiva paradis Leaf Cay på Bahmas.

En prislapp som inkluderar tre stränder och 30 hektar oexploaterad mark och är ett riktigt klipp enligt Christie’s International Real Estate som beskriver objektet på sin hemsida som ”en stor möjlighet till ett rimligt pris”.

Och visst är Leaf Cay ett objekt som lämnar få saker att önska. Särskilt för den som alltid dröm om en alldeles egen ö.

Tre stränder och 30 hektar oexploaterad mark väntar på Bahamas. (Bild: Christie’s International Real Estate)

Köpte ön 2006

Det var under 2006 som Cage förvärvade Leaf Cay. Då för 3 miljoner dollar motsvarande 30 miljoner svenska kronor.

Sedan dess har en omfattande skatteskuld tvingat den excentriske stjärnan att sälja ett flertal av sina forna investeringar, den privata ön undantagen, som nu väntar på en ny ägare.

En ö full av möjligheter

För den som köper ön utlovas utöver orörda stränder och ett utmärkt läge, goda möjligheter att skapa något alldeles eget då man enligt Christie´s fått klartecken att upprätta både hus och stödbyggnader på ön.

Möjlighet finns också att bygga om en av öns två stora dammar till en småbåtshamn om så skulle önskas. Cage skulle i sin tur göra en god affär och erhålla en värdeökning på 4,5 miljoner dollar efter 16 år, skriver Robb Report. 

ANNONS
ANNONS

Läs även: Drömmen om en egen ö – nu till salu [Dagens PS]

Läs även: Solig skärgårdsromantik på Väddö [Dagens PS]