Dagens PS

Magnifik lyxvilla med slottsträdgård och spa

fstighet
Detta utsökta hem har en utsikt som får dig att dra efter andan. Ägorna omgärdas dessutom av en slottsliknande trädgård. (Foto: Anna Ski Mäkleri)
Sandra Sahlén
Sandra Sahlén
Uppdaterad: 17 nov. 2023Publicerad: 17 nov. 2023

Centralt belägen på Lidingö hittar du denna fastighet vars läge precis vid Stockholms inlopp är svårt att slå. Här bor du ståndsmässigt i en fantastisk våning på över 250 kvadrat med tillhörande slottsliknande parktomt och vy över Saltsjön och Fjäderholmarna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Detta utsökta hem bjuder på allt från öppna spisar, takmålningar i original, till spa och dressing room. Det omgärdas dessutom av en vacker trädgård, soliga altaner och balkong.

Fastighet
En fastighet som för tankarna till pampiga villor kring Medelhavet. (Foto: Anna Ski Mäkleri)

Tak- och väggmålningar original

Fastigheten, anno 1912, med sin putsade fasad i mjuk persikoton, generösa spröjsade fönster och slottsliknade trädgård, för direkt tankarna till pampiga villor kring medelhavet.

På våningens stora välvda terrass kan du njuta av utsikten över de sista skärgårdsöarna i farleden in till huvudstaden.

Tomten är omgärdad av vackra stenmurar som gör känslan trygg och privat, en optimal plats för både familjärt umgänge och representativa tillställningar.

trädgård
Vackra stenmurar och grönska omgärdar denna fastighet. (Foto: Anna Ski Mäkleri)
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Spektakulär vy

Våningen på 6 rum och kök är fylld av 1900-talscharm, på flera platser finns tak- och väggmålningar i original kvar. På entréplan möts du av en välkomnande hall med platsbyggda garderober.

fastighet
Välkommen hem till Grindstigen 2. (Foto: Anna Ski Mäkleri)

På samma våningsplan finns våningens bibliotek med inbyggda bokhyllor och husets hjärta – köket med spektakulär och milsvid utsikt mot vattnet.

utsikt
Från köket når du en av våningens balkonger, med en oslagbar utsikt. (Foto: Anna Ski Mäkleri)

De stora fönsterpartierna låter ljuset flöda och går hand i hand med den öppna planlösningen. I köket finns gott om förvaring, vinkyl, matplats för minst åtta personer och en stor vacker spis som lockar till socialt umgänge och matlagning.

fastighet
En vacker AGA-spis är kökets centerpiece. (Foto: Anna Ski Mäkleri)

Master bedroom och eget spa

Vardagsrummet har väl tilltagna fönsterpartier och en fantastisk havsutsikt. Härifrån når du en av fastighetens stensatta uteplatser.  

trädgård
Vardagsrum med kalkstensgolv och utgång till stensatt uteplats. (Foto: Anna Ski Mäkleri)

De mer privata delarna av denna våning når du genom en trevlig ljusgård med granitväggar. Här finns sällskapsrum med öppen spis och master bedroom med ett stort dressing room, marmorgolv med värmeslingor och altandörrar mot trädgården.  

slott
Sovrum med extra allt. (Foto: Anna Ski Mäkleri)

Varje våningsplan rymmer sovrum, som även kan används som arbetsrum eller matsal om man önskar, och badrum.

ANNONS

På det nedre planet finner du våningens spa, ett badrum med vackert marmorgolv och väggar klädda i mosaik, dubbla handfat, bastu, stor dusch och bubbelbad.

fastighet
Ett av våningens badrum med eget spa. Marmorgolv, mosaik, dubbla handfat, bastu, stor dusch och bubbelbad. (Foto: Anna Ski Mäkleri)

Granne med konstmecenat

Precis intill fastigheten finner du Högberga Gård som erbjuder extravaganta möten i den anläggning som konstmecenaten Klas Fåhraeus byggde 1911.

fastighet
Granne med Högberga Gård. (Foto: Anna Ski Mäkleri)

Sedan 2010 finns här även Sveriges fösta toskanska vinfabrik. Skulle våningens eget spa inte räcka kan du även besöka Högberga Gårds havs-spa.

ANNONS
trädgård
Sveriges fösta toskanska vinfabrik och ett havs-spa finns hos grannen Högberga Gård. (Foto: Anna Ski Mäkleri)

Välkommen till ett boende som andas internationell charm. En vacker plats med svårslagen vy, granne med både Stockholms innerstad och en toskansk vinfabrik.

För att få veta mer om denna våning på Lidingö kan du kontakta mäklaren Anna Ski här.

Vill du läsa mer om drömboenden? Så här enkelt tar du del av Dagens kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Bo som en Disney-prinsessa
Läs även: Hetast på Hemnet: Charmigt torp i rött tegel

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS