Jakten på Stockholms skärgårds vackraste bryggdäck är över, det finns på Resarö. Som av en händelse finns där även sandstrand, bastu, lusthus och en charmig trävilla med tillhörande gästhus från sekelskiftet. Hörde vi bryggromantik?

ANNONS

Veckans drömboende kräver egentligen ingen närmare förklaring eftersom det ringar in sinnebilden av en skärgårdsdröm, men låt oss ändå gotta oss lite.

Till att börja med vill vi att du föreställer dig att du sitter på ditt väl tilltagna bryggdäck med solen i ansiktet och tar in hela skärgården. Här nere vid vattnet finner du även en sandstrand och ett charmigt lusthus som lever upp lite extra när det är fest.

Resarö
Bryggan rymmer flera segelbåtar av det större slaget. (Bild: Sjönära Fastigheter)
Resarö
Hög mysfaktor. (Bild: Sjönära Fastigheter)

På själva bryggan är det dessutom gott om utrymme för flera båtar av det större slaget som med fördel kan lägga till vid bojen, perfekt när du har vänner på besök.

Resarö
Nere vid vattnet väntar ett charmigt lusthus. (Bild: Sjönära Fastigheter)
REsarö
Sjöbod nere vid bryggan. (Bild: Sjönära Fastigheter)

Livet på bryggan flyter på i sakta och skyddat mak. Mycket tack vare ön Moholmen som ligger utanför och skyddar mot kraftiga vindar. I sundet är det även en fartbegränsning på sju knop, vilket borgar för lugna och lata dagar.

Resarö
En av tomtens flera utkiksplatser. (Bild: Sjönära Fastigheter)
Resarö
Säg hej till din gula smällkaramell med vita snickerier. (Bild: Sjönära Fastigheter)

Gul smällkaramell från 1907

Ovanför bryggan väntar en sluttande sjötomt på 2333 kvadratmeter med ekar, björkar och gräsplättar, med stor potential att plantera på om lusten finns.

ANNONS
ANNONS

Här ligger också den välbevarade villan från 1907 med altandäck och veranda. En gul smällkaramell med snickerier i vitt som enligt mäklaren kan bli din för 25 miljoner.

Här samsas fem rum på 148 kvadrat fördelat på ett och ett halvt plan. På entréplan finner du vardagsrum med ett glasat burspråk ut mot vattnet, bibliotek och kök.

En trappa upp väntar ytterligare ett sällskapsrum med kakelugn, två sovrum och ett duschrum med bastu. På ägorna finns också ett rymligt gästhus i samma stil som huvudbygganden där vänner och familj kan vila upp sig efter sol och bad.

Resarö
Middag med guldkant i det glasade burspråket. (Bild: Sjönära Fastigheter)

Lantmiljö och friluftsliv

Resarö är en plats som förenar lantmiljö med friluftsliv. Om det senare är din melodi kommer du att uppskatta Killingen, ett vidsträckt grönområde perfekt för vandring och joggingturer.

Framförallt är Resarö en ö som bjuder på skärgården från sin bästa sida.

De dagar du behöver mer än så tar du båten eller cykeln till Vaxhom och njuter av småstadspuls, krogar och barer. Härifrån utgår också de båtar och bussar som smidigt tar dig tillbaka till Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Vill du veta mer om veckans drömboende? Kontakta mäklaren och boka en visning här!

Läs även: Storslagen utsikt på Blidö – ”ön i solen” [Dagens PS]

Läs även: Veckans kändishem – lev som en hot shot i LA [Dagens PS]