Restriktionerna har släppt och nu är det fritt fram att resa igen. Har du svårt att välja resmål för din nästa resa ska du kolla in de bästa resmålen för 2022.

ANNONS

Lonely Planet guider har funnits sedan 1973, då ett ungt brittiskt par skrev en guide om hur man reste billigt i Asien. 50 år senare är Lonely Planet ett rese-imperium och ett stöd för otaliga resenärer över hela världen.

CNN har tjuvkikat på Lonely Planets nya lista över de bästa destinationerna 2022, där städer, länder och regioner rankas. Här är de fem bästa länderna att resa till nästa år:

Cooköarna, Stilla Havet

cooköarna
Cooköarna är det bästa landet att resa till 2022 enligt Lonley Planet. Foto: Unsplash

Cooköarna är en polynesisk ögrupp cirka 300 mil utanför Nya Zeelands kust. Öarna toppar listan för resmål 2022. Med kristallklara laguner, vita sandstränder, ett varmt klimat och en genuint vänlig lokalbefolkning är det inte konstigt att Cooköarna för många är själva sinnebilden av paradiset.

Norge

bästa
Norge är i topp på listan över bästa resmål 2022. Foto:Wiki Commons

Vårt grannland Norge hör till ett av världens lyckligaste länder. Det är kanske inte så konstigt med tanke på Norges storslagna natur. Till CNN säger kronprinsessan Mette Marit att norrmän älskar att vara ute i naturen, och att det är anledningen till att norrmän är ett lyckligt folk.

Mauritius

Mauritius
Mauritius bjuder inte enbart på sol och bad utan även kultur. Foto: Wiki Commons

Paradisön Mauritius bjuder inte bara på sol och bad utan även på kultur och shopping och kulinariska upplevelser. Befolkningen har sitt ursprung i en rad olika nationaliteter och religioner. Den brokiga bakgrunden gör  att det mauritiska köket har en bred variation av rätter på menyn och här finns något för alla.

ANNONS
ANNONS

Belize

Belize
Belize, med sitt kristallklara vatten är Karibiens okända pärla. Foto: Wiki Commons.

Belize, ett litet paradis inklämt mellan Mexiko och Guatemala, har en spännande mix av tropisk regnskog full av färgstarkt djurliv, majestätiska berg och forna Mayatempel. Här simmar du i kristallklart vatten och utforskar grottor, eller dyker vid de många orörda korallreven.

Slovenien

Slovenien
I Slovenien kan du både åka skidor och bada i havet. Foto: Wiki Commons

Slovenien är känt för sitt vackra landskap med allt från höga berg i alperna till stränder vid Adriatiska havet. I bergstrakterna kan du ägna dig åt skidåkning eller vandring, och vid kusten kan du bada, Här äter man även gott- Michelin har gett ut stjärnor till sju restauranger i Slovenien bara i år.

Här kan du läsa hela listan

Segla med James Bonds drömbåt [Dagens PS]

 

 

 

ANNONS
ANNONS