New York är en fantastisk stad att besöka, men det är inte alltid lätt att hitta de bästa krogarna. Vi tipsar om de bästa krogarna just nu- glöm bara inte bort att boka bord!

ANNONS

Det är tidningen Forbes som listar de bästa krogarna i New York i oktober. Så skynda att boka en weekendresa innan krogarna tappar sina fina recensioner.

Quality Bistro

120 West 55th Street

Quality Bistro
Quality Bistro ligger i Midtown och är populär för sitt kött och överkomliga priser. Foto: Quality Bistro

I midtown ligger Quality Bistro, en stor och rymlig franskinspirerad restaurang. Här kan du nästan tro att du befinner dig på en bistro i Paris. Quality Bistro är känd för sitt kött och sina överkomliga priser.

The Lounge at le Bourdain

155 West 51st Street

Le Bourdain
le Bourdain grundades av ett franskt syskonspar med fiskrätter som specialitet. Foto: le Bourdain

Loungen på restaurang le Bourdain är mindre formell än matsalen. A la carte menyn varierar men klassiker ostron och kaviar finns alltid på menyn. Här behöver du dock ta med dig plånbok modell större.

Café D’Alsace

1695 Second Avenue

ANNONS
ANNONS
Cafe D'Alsace
Foto: Cafe D’Alsace

Som man hör på namnet så hämtar Café D’Alsace inspiration från Alsace regionen i Frankrike. Här ska du äta klassiker som moules frites och boudin blanc med sauerkraut. Och testa en crêpe soufflé till efterrätt.

Balthazar

80 Spring Street

Baltzhar
Balthazar är nästan alltid fullsatt. Här trivs både den yngre och äldre publiken. Foto: Balthazar New York

Av många är Balthazar ansedd som den bästa franska bistron i New York. Hit går du för att titta på folk, både på frukost, lunch och middag, men också för att maten håller hög kvalitet. Passar både en yngre och en äldre publik.

Le Bilboquet

20 East 60th Street

New York
På Le Bilboquet gäller det att var välklädd och välfriserad. Foto: Le Bilboquet

Här på Upper East Side serveras fransk ”comfort food” i lågmäld miljö. Vill du smälta in så se till vara välfriserad och klädd i moderiktiga kläder. Har du tur kan din granne på lunchen vara amerikanska Vogues chefredaktör Anna Wintour, eller världsstjärnan Sting. Vinlistan är gedigen men priserna är också därefter.

The Penrose

1590 Second Avenue

ANNONS
ANNONS
New York
På gastropuben serveras gedigen brunch. Foto: Penrose

Gastropuben Penrose serverar gedigen brunch i irländsk pub-miljö. Här serveras rätter som är lätta att dela på. Utbudet av ovanliga whiskey-sorter och ale gör det lätt att prova en för mycket.

Cafe Luxembourg

200 West 70th Street

New York
Den populära Bistor Luxembourg har funnits i 40 år. Foto: Café Luxembourg

Cafe Luxembourg har i fyrtio år serverat klassiska franska rätter i bistro-miljö till kräsna New York-bor. En av restaurangens mest populära rätter är ”New York strip steak”. Den serveras med vitlökssmör, Rouqefort eller sauce au poivre, och krispiga pommes som tillbehör.

Läs hela artikeln från Forbes här

Läs om New Yorks ärkeängel [Dagens PS]

 

ANNONS
ANNONS