Dagens PS

Wellcraft 435 - hyttbåt med muskelbåtssjäl

Wellcraft
Trodde du att amerikanska Wellcraft fortfarande bara byggde muskelbåtar? Fel, fel, fel. Deras Performace-serie är dedikerad bekväm och skyddad pendling i god fart. Kanske perfekt för våra nordiska förhållanden till och med. (Foto: Wellcraft)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 05 juli 2023Publicerad: 05 juli 2023

Du förknippar garanterat amerikanska Wellcraft med muskelbåtar. Men det var då det. Nu är det andra vindar som blåser på varvet. Som denna nya 43-fots hyttbåt. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Muskelbåtsvärlden har sina stjärnor. Starkast av dem alla är självklart legendariska Cigarette. Men på nivån under, så hittar du ett antal klassiska tillverkare som försett jordens sjöar och hav med potenta snabba racers – bland dem Wellcraft.

Men tiden går och allt är inte det som består. Wellcraft har släppt sargen, klivit ut ur muskebåtsbubblan och öppnat produktionen för en ny serie hyttbåtar.

Wellcraft

Det är inte lugnt och fint väder som är den största orsaken till Wellcrafts hyttbåts-serie. Det är för tuffa förhållanden den är framtagen. (Foto: Wellcraft)

Senaste tillskottet i varvets Performance Serie heter Wellcraft 435. En modern hyttbåt, designad och byggd för snabba och bekväma förflyttningar i alla olika väderförhållanden.

Skyddat däck

Med en centrumplacerad hytt och höga fribord blir miljön ombord säker att röra sig på. I aktern finns plats för tre större utombordare på maximalt 1050 hk.

Wellcraft

Stort, ljust och rymligt. Med bred salong och stora fönster blir salongen både rymlig och trevlig att vistas i. (Foto: Wellcraft)

Konstruktionen och designen är ett resultat av ett samarbete mellan den italienska designfirman Garroni Studio och den amerikanska konstruktören Michael Peters, som lagt stor vikt vid att försöka behålla muskelbåts-själen i den moderna hyttbåten.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Fem kojplatser

Under däck har därför gjorts god plats för övernattning. Fem fasta bäddar i två hytter tillsammans med två toaletter och garderober bjuder båten på.

Premiär blir det på båtmässan i Cannes i september.

Wellcraft

Däckslayouten med breda skyddande gångbord och öppen social yta akterut. (Foto: Wellcraft)

Wellcraft

Under däck ryms fem kojer, två toaletter och annat som du behöver. (Foto: Wellcraft)

Läs mer:

Om Wellcraft 435 här
Årets viktigaste Poker Runs.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS