Dagens PS

Välklädd nyhet bland pendlande advokatjeepar

MJM
Med moderna linjer lätt kryddade med ett klassiskt snitt, är amerikanska MJM ett trevligt pendlaralternativ i skärgården. (Foto: MJM)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 16 juni 2023Publicerad: 16 juni 2023

Vill du inte springa i samma Targa och Nord Star-fotspår som resten av skärgårdspendlarna kan amerikanska MJM 4 vara ett synnerligen välklädd utmanare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skärgården är idag en plats som lever året om. En självklarhet för dig som arbetar och har din näring där. Men allt fler och fler bor också längre tider ute på det som en gång bara var ett sommarställe.

Men för att bo i skärgården krävs det att infrastrukturen fungerar. Och Waxholms, eller Styrsö-bolagen i all sin prakt – det är ändå med egen tidtabell och egen båt som vardagen fås att fungera.

Det nordiska klimatet har skapat en typ av båt för våra skärgårdar och de förutsättningar som där råder.

Finska Targa är trendsättaren i den klassen och har så varit sedan 1970-talet. Men för dig som inte vill gå i deras fotspår, så finns det riktigt trevliga alternativ.

MJM

Det är finska Targa som hållit i taktpinnen på den Nordiska pendlarbåtsmarknaden. Men det finns faktiskt alternativ…. (Foto: Targa)

Amerikanska MJM är ett varv som tagit tag i New England-stuket på motorbåtar och klätt det i en modern kostym.

Med vackra, snabba och linjesköna coupébåtar slår dom sig fram mot kunder som vill kunna åka bekvämt året om men göra det med stil.

Snygg utmanare

ANNONS

Varvets senaste heter MJM 4 och är en 46 fot lång commuter. Båtarna byggs lätt med epoxi-komposit och är ganska så smala för sin längd.

MJM

Med vackra linjer och en smart disponering ombord, så kan amerikanska MJM yacht slå sig in på marknaden. Speciellt med fartresurser över 55 knop. (Foto: MJM)

Det finns ett antal olika motorval, men det val som rekommenderas är att hänga på dubbla Mercury 600 hk- utombordare. med spakarna mot panelen klättrar fartnålen ända upp över 55 knop.

MJM

Praktisk under gång och bekväm för umgänge i hamn. Så kan du nog sammanfatta MJM 4. (Foto: MJM Yacht)

Lite kul med layouten är att konstruktören lagt in en sittbrunn även framför förarcoupén, där du kan sitta tryggt under gång. Båten blir då också lätt att gå i och ur från – faktiskt utan att göra hytten därunder allt för trång.

MJM

En riktigt smart lösning att planera in en öppen brunn för om coupén. Här kan du sitta tryggt och skönt både i fart och i hamn. (Foto: MJM Yacht)

ANNONS

Senaste nytt

Läs mer här om:

MJM Yachts
Haveri för X-Shore

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS