Spirit of Josephine, en Spirit 65 DH, finns nu ute till försäljning. Den vackra yachten är i princip helt nybyggd. Hon säljs nu av Berthon International

ANNONS

Spirit of Josephine är i princip ny. Hon beställdes 2021, och är som alla Spirit-yachter estetiskt fantastiskt vacker. Den 19 meter (65 feet) långa skönheten ser ut som en restaurerad klassiker i toppskick, men det är hon alltså inte.

Vackra Spirit 65 ute på marknaden
En Spirit of Josephine är en riktig skönhet i vattnet, och akterspegeln gör sitt till det estetiska uttrycket. Foto: boatinternational.com

Yachten är designad och byggt av Spirit Yachts. Hon kommer med dubbla elmotorer, som drivs av litiumbatterier. Batterierna driver också alla system ombord på Josephine. Som extra säkerhet finns en 48 volts generator för nödfall. Den moderna teknologin ska garantera att hon är koldioxidneutral.

Vackra Spirit 65 ute på marknaden
Även om seglen ska vara primär drivkälla är Josephine utrustad med två elmotorer som drivs av litiumbatterier. Foto: boatinternational.com

Givetvis är det seglen som är hennes primära drivkälla. Hon är snabb och lättseglad och även om det fungerar bra med en liten besättning finns det plats för sex personer i tre hytter.

Den helt handgjorda yachten har en bekväm cockpit, med en däcksalong där man kan hålla utkik på öppet vatten.

Den stora salongen har en zinkdisk med fyra barstolar i rostfritt stål, generöst utrymme och lika generös utrustning. En Baristamaskin med kaffekvart, och givetvis kylskåp, förvaring och spis.

Vackra Spirit 65 ute på marknaden
Den lyxiga salongen är överraskande generös, och har möbler i tweed och läder från Tetrad. Foto: boatinternational.com

Soffa och fåtöljer är i Harristweed och Galvestonläder och kommer från Tetrad. I främre skottet finns specialgjord förvaring för servisen designad av Kit Kemp: Mythical Creatures från Wedgewood.

ANNONS
ANNONS

Priset? 2,25 miljoner pund, eller knappt 28 miljoner kronor.