Tillbehöret gör Tesla Cybertruck till en "flygande" båt

Uppdaterad: 17 mars 2022Publicerad: 17 mars 2022
Cybercat
Cybercat gör om Tesla Cybertruck till en båt. (Foto: Cybercatamaran)

Företaget Cybercat producerar ett tillbehör som gör om Tesla Cybertruck till en batteridriven båt – som “flyger” över vattnet. 

ANNONS
ANNONS

Nu finns inte Tesla Cybertruck att köpa ännu – men det hindrade inte vetenskapsmannen Anthony Diamond från att utveckla den kommande bilen till en båt.

Resultatet blev Cybercat, som är en ram samt nedfällbara pontoner som kan fästas på Tesla Cybertruck av en person “snabbare än det går att sjösätta en båt”, enligt företagets hemsida. Alla komponenter går att vika ihop och lagra i lastutrymmet på Tesla Cybertruck för transport på vägarna.

Cybercat Med foils “flyger” båten över vattenytan. (Foto: Cybercatamaran)

Tillbehöret går att få i två versioner, Cybercat och Cybercat foiler, där den senare har en lyftanordning som gör att båten “flyger” över vattenytan och dessutom med snabbare hastighet.

“Väl i vattnet fälls de elektriska utombordsmotorerna, pontonerna och foils ner och hjulen dras ut ur vattnet för snabb start. På grunt vatten eller runt hamnar kan Cybercat manövrera exakt framdrivet av Cybertruckens hjulrotation”, skriver företaget.

Med foils gör cybercat 35 knop. I standardutförandet får man nöja sig med 22 knop.

Enligt hamnen.se går cybercat på 42 900 dollar – exklusive en Tesla Cybertruck då förstås. Då ingår ramen, två pontoner och hela fem motorer, elektriska utombordare med en effekt på 50 kW.

Designen väntar fortfarande att bli patenterad enligt Hypebeast, men för den som är intresserad går det att förhandsboka en cybercat hos CyberCatamaran.

Läs även: Här är Elon Musks senaste skapelse

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.