Det finska båtdelningsföretaget Skipperi växer så det knakar. Nu tar bolaget in sju miljoner euro och expanderar till nya marknader i USA och Australien.

ANNONS

Bolaget grundades 2017 i Finland och har vuxit snabbt sedan dess och finns nu i sex länder, däribland Sverige. Kunderna kan välja bland över 400 båtar i katalogen där användarna betalar för månadsavgiften och sina egna bränslekostnader.

Skipperi Fleet är en abonnemangsbaserad båtdelningstjänst och den andra tjänsten som bolaget har heter Skipperi Rent, som är en båtuthyrningsplattform.

Skipperi – störst i Norden på båtdelning

Företaget är redan störst i Norden på båtdelning och vill nu växa ytterligare på nya marknader som USA och Australien där bolaget därför tar in sju miljoner euro för att bland annat kunna expandera i Brisbane på Australiens östkust, en stad som precis som Skipperi, växer rekordsnabbt.

”Det har varit fantastiskt att kunna erbjuda någonting nytt som öppnar upp båtlivet och få höra alla positiva reaktioner från kunder. Med den här investeringen så ser vi fram emot att snabba på förändringen och låta delning ta ännu mer plats på sjön”, säger Axel Nordman, vd för Skipperi Sverige i ett pressmeddelande.

Några exempel på nyligen bokade båtar är en Bavaria 37 Cruiser för knappt 14 000 kronor för en vecka, eller varför inte en husbåt i Florida-stil, en Holiday Mansion Barracuda för 24 500 kronor.

Gjordes 40 000 bokningar förra året

Förra året gjordes över 40 000 bokningar med Fleet-båtarna, med en genomsnittlig restid på runt fyra timmar och en körsträcka på 16 sjömil.

ANNONS
ANNONS
Skipperi
Det finns en uppsjö av båtmodeller hos Skipperi att välja bland. (Foto: Skipperi)

Läs även: Skipperi lanserar elbåt för delningstjänst [Dagens PS]

Läs även: Ny minimalistisk elbåt för helt ljudlösa dagsturer [Dagens PS]