Den norska båttillverkaren Marex presenterade nyligen sina planer på att sjösätta sin hittills största båt på 42 fot. Det blir en familjebåt med flybridge och anpassningar för ett lyxigt liv till sjöss.

ANNONS

Marex Scandinavia 330 vann nyligen European Powerboat of the Year i klassen för båtar upp till 14 meter. Nu följer man alltså upp vinsten med att lansera sin största, och enligt bolaget själva, bästa båt.

”Det här är den största satsning vi någonsin har gjort, och enligt mig är det även den bästa”, säger designern Espen Aalrud på Marex Boats till den norska tidningen Båtmagasinet. 

Marex2
42-fotaren från Marex kommer att levereras i en rad olika utföranden, bland annat med eller utan flybridge. (Bild: Marex)

Det var under intervjun med den norska tidningen Båtmagsinets webb-tv som man berättade om planerna på en modulär 42-fotare som ska lanseras under året.

Där uppger man att den nya båten ska komma i flera versioner med olika layout för kabinerna. Dessutom ska båten vara inredd med det största köket som någonsin skådats på en 42-fotare.

Stor nog för att passa i flybridge

Espen Aalrud menar att en båt behöver komma upp i en tillräcklig storlek för att passa i flybridge, och det gör alltså den planerade Marexen. Under 40 fot tycker han att det är svårt att få till rätt linjer. Det betyder att den nya Marexen på 42 fot kommer att gå att beställa med flybridge.

Båtens design är i princip färdig men Marex boats sliter fortfarande med att få tag i flera av komponenterna. Det krävs mer än bara ett skrov för att leverera en båt och just nu är det mycket långa leveranstider på allt från motorer och värmeapparater till datorer.

Företagets målsättning är att göra färdigt, visa upp och sälja båten under slutet av 2022.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Ny og større Marex levereres også ned flybridge [Båtmagasinet]

Läs även: Veckans drömbåt – Marex 320 gör bra ännu bättre [Dagens PS]