Dagens PS

Nya Yamarin 67 DC: Bekvämlighet och elegans med 250 hästkrafter

Yamarin
Med Yamarin 67 DC blev båtsommaren 2022 genast lite roligare. (Bild: Yamarin)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 07 apr. 2022Publicerad: 01 apr. 2022

Båtsäsongen 2022 blev genaste lite roligare när vi fick nys om Yamarin 67 DC. En pigg och välplanerad daycruiser som borgar för en fartfylld sommar på sjön. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En bit in på vårkanten introducerar Yamarin en ny medlem till DC-familjen, Yamarin 67 DC. En sportig daycruiser på på 6,76 meter som i likhet med sina föregångare gör skäl för sitt namn i storleksklassen och ersätter 65 DC och 68 DC, som utgår ur sortimentet.

Yamarin

Yamarin 67 DC rymmer tekniska detaljer som brukar höra större båtar till. (Bild: Yamarin)

Elegant formspråk

Formspråket och elegansen känns igen i den svarta grafiken, med stora tonade skrovfönster och en svart ram runt vindrutorna som pricken över i. Här finns inte minst en funktionalitet och praktiska detaljer som egentligen hör större båtar till och en prestanda som inte kommer göra dig besviken.

Med en Yamaha utombordare på 250 hästkrafter når du upp i en maxhastighet på 46 knop. Med det sagt är Yamarin 67 DC också en familjebåt där den långa vattenlinjen gör mycket för stabiliteten, vilket utgör en trygghet när du har en dyrbar last.

Här kan upp till åtta personer röra sig smidigt mellan för- och akterdäck och enkelt ta sig ombord med hjälp av ett stabilt fördäck, ergonomiska insteg och rejäla badplattformar.

Den som vill kan även lägga till ett Premium Edition-paket som rymmer en vattenskidbåge till aktern som kan tjänstgöra som ett extra handtag för både yngre och äldre familjemedlemmar.

Yamarin

Generösa skrovfönster och en väl tilltagen taklucka släpper i mycket ljus i förpiken. (Bild: Yamarin)

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Solig förpik

I den stilrena förpiken med skjutdörr, är ljuset alltid närvarande tack vare generösa skrovfönster och en väl tilltagen taklucka. Här kan besättningen sova ut, vila eller förvara sitt bagage under dagsturerna. Ytterligare förvaring hittar du under den bekväma kojen.

Du som föredrar lite längre utflykter kan även lägga till en toalett med en septitank på 30 liter.

Yamarin

Med en Yamaha utombordare på 250 hästkrafter når du upp i en maxhastighet på 46 knop. (Bild: Yamarin)

Ergonomi och harmoni

Även sittbrunnen har en ergnomiskt utformad design från den U-formade soffan i aktern, till förarplatsens dubbelsäte med svängbart ryggstöd som med fördel kan vändas framåt.

Yamarin

Ergonomiskt utformad sittbrunn som med fördel kan utökas med ett bord och solbädd. (Bild: Yamarin)

Med tillbehörspaketet Comfort Edition kan du komplettera sittbrunnen med ett snyggt bord till mitten av soffgruppen och en tillhörande solbädd. Ytterligare ett steg upp, med Premium Edition-paketet återfinns utrustning som kyllåda och ett pentry med tryckvattensystem och spis för dig som vill laga mat om ombord.

ANNONS
Yamarin 67 DC

Den långa vattenlinjen gör mycket för stabiliteten (Bild: Yamarin)

Förstklassig teknik

Här finns förstås också en smart instrumentpanel med en stor 10” skärm till Yamarin Q2 Smart Display placerad framför förarsätet, med ett modernt gränssnitt som följer dina preferenser och kan anpassas och förstoras. Du som önskar en större skärm än så kan uppdatera till en 16-tummare.

Yamarin

Ett modern gränssnitt gör det möjligt att flytta och förstora informationen på skärmen framför dig. (Bild: Yamarin)

Med Yamarin Q får du tillgång till såväl elektronisk navigering och sjökort som instruktioner i form av videos och manualer, liksom lokal väderinformation, radio och internet.

Systemet är också integrerat med Yamahas utombordare och låter dig veta om något behöver åtgärdas i serviceväg. Det är också utrustat med en kraftfullare processor än tidigare modeller.

Kort sagt alla tekniska och praktiska lösningar du behöver i en elegant och komfortabel förpackning. Frestad? Håll dig uppdaterad och läs mer om Yamarin 67 DC här.

Fakta Yamarin 67 DC

Kategori: Daycruiser
Längd: 6,76 meter
Bredd: 2,55 meter
Vikt: 1 480 kg
Maxhastighet: 46 knop
Motor: Yamaha
Prestanda: 250 hk
Sittplatser: 8

Tillverkarens hemsida:

ANNONS

 

Läs även: Bildspecial: Segelyacht för drygt 63 miljoner kronor

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS