En ny vattenskoter, utformad som en jättemanta och som dessutom går på el. Nu har Tarform släppt sin Raye.

ANNONS

Den Brooklyn-baserade startupen Tarform har tidigare släppt en Luna-motorcykel. Nu fortsätter bolaget på den resan genom att utveckla en vattenskoter, som inte bara går fullt ut på el, utan även ska svepa fram genom vattnet i form av en magisk jättemanta.

Jetski blir en jättemanta

Den nya vattenleksaken går under namnet Raye – från ray – som betyder rocka. Och just jättemantan är den största av dem alla – där den nya vattenskotern nu alltså ska påminna om en jättemanta, berättar Tarform på sin hemsida.

Meningen är att det ska kännas som att köra en lätt motorcykel genom vattnet, där Raye kommer bestå av antingen kolfiber eller biologiskt nedbrytbar komposit. Den är än så länge bara på planeringsstadiet men det står klart att den kommer sticka ut från andra vattenskotrar på marknaden.

Raye
Raye är en fortsättning på Luna-motorcykeln. (Foto: Tarform)

För den som vill dra på lite extra är det inga problem eftersom maxhastigheten kommer hamna på 80 kilometer i timmen och hästkrafterna kommer landa på mellan 70 och 120, uppdelat på två konfigurationer där räckvidden är mellan en och två timmar.

Prislappen för en egen jättemanta? 68 000 dollar eller drygt 700 000 kronor för en skräddarsydd modell med personliga detaljer, när den väl nu släpps på marknaden.

ANNONS
ANNONS
Raye
Tarforms nya Raye. (Foto: Tarform)

Läs även: Tysk elbåt i kolfiber lovar 70 knop [Dagens PS]

Läs även: Taiga Orca – framtidens eldrivna vattenskoter [Dagens PS]