På Storholmen utanför Lidingö i Stockholm säljs nu områdets kanske bästa sjötomt. På udden som kan bli din finns ett sekelskifteshus, sjöbodar, sandstränder och mycket mer.

ANNONS

Fastigheten på Södra Vägen 10, Lidingö – Storholmen, har haft samma ägare i 90 år. Nu finns den idylliska platsen till salu hos Sjönära fastighetsmäklare.

Skapa din alldeles egen skärgårdsdröm

Utöver en privat naturlig sandstrand, sjöbodar och ett äldre sekelskifteshus finns på den 3 550 kvm stora tomten även tre bryggor och kommunalt VA.

naturstrand
Alldeles egen naturstrand. (Foto: Sjönära fastighetsmäklare)

För den som önskar hålla sig på land erbjuder tomten allt från plana gräsytor, planteringar, träd och buskar.

Bra att veta är att SL:s pendlarbåt 80 trafikerar ön året om.

Skärgårdsidyll på pendlaravstånd

Fastigheten som säljs ligger på öns södra udde och läget innebär sol från morgon till kväll. Från den privata stranden, de tre egna bryggorna och uddens mjuka hällar är utsikten över den öppna Askrikefjärden oslagbar.

På fastlandet vid Mor Annas brygga på Lidingö finns båtplats och bilparkering. Dit kommer man direkt från den södra udden så läget för den som vill pendla till Stockholm med omnejd är optimalt.

ANNONS
ANNONS

Vill man kan man även ta SL-båten som trafikerar ön från Södra bryggan till Lidingö, Djursholm eller Nybrokajen året om.

På tomten finns även en skyddad hamn med brygga i vinkel samt en gjuten ramp som underlättar livet med båt för både de boende och deras gäster.

Friggebod och bårhus
Här finns både friggebod och båthus. (Foto: Sjönära fastighetsmäklare)

Sekelskifteshus med renoveringsbehov

Den cirka 100 kvm stora huvudbyggnaden som står på tomten är uppförd på 30-talet och har genomgående renoveringsbehov. Taket lades om för cirka 20 år sedan men utöver det behöver det mesta renoveras både in- och utvändigt.

Stora gräsytor, träd och buskar finns på tomten. (Foto: Sjönära fastighetsmäklare)

Köparen kan antingen välja att renovera sekelskifteshuset eller bygga helt nytt. Kommunalt VA drogs in för ungefär 10 år sedan.

Levande ö med spännande historia 

För invånarna på Storholmen finns både skärgårdsidyllen och storstadspulsen nära. Det går att pendla reguljärt med båt in till centrala Stockholm och vid Mor Annas brygga på Lidingö medföljer rätt till bil- och båtplats.

Från Storholmen är det enkelt att pendla med både reguljär båttrafik och egen båt. (Foto: Sjönära fastighetsmäklare)

För de som vill se sig om på Storholmen finns mycket att göra. Bland annat kan man besöka öns egen krog som ligger direkt invid Östra bryggan och den stora övergivna stenvillan Villa Kassman med sina anlagda vattendammar som nu står öde.

Det ryktas även att ön fungerat som gömställe för generalen Charles Emil Lewenhaupt som 1743 dömdes till döden i Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Han sägs ha flytt ur fängelset och gömt sig i en underjordisk håla på ön som även användes som gömställe för värdeföremål under orostider av Frösviks säteri.

På Storholmen finns även en gemensam dansbana. Här anordnas bland Valbogs- och Midsommarfirande och julmarknad.

Skärgårdsidyllen på Storholmen är nu till salu. (Foto: Sjönära fastighetsmäklare)

Är du nyfiken att läsa mer om drömboenden nära sjö och hav?

Läs även: Ett med skärgården i Skurusundet [Dagens PS]

Mer om objektet på Storholmen: Storholmens kanske bästa sjötomt [Sjönära fastighetsmäklare]