Nimbus nya koncept - "som en ö för dig själv"

Uppdaterad: 31 maj 2023Publicerad: 31 maj 2023
Nimbus
Det är en helt ny profil som Nimbus presenterar med den nya Nimbus 465 Coupé. (Foto: Nimbus)

Med sin nya 46-fotare lanserar svenska Nimbus ett koncept som tar livet ombord till en ny nivå. Det blir som att ha en ö för sig själv. 

ANNONS
ANNONS

Den klassiska svenska båttillverkaren Nimbus nya yacht, Nimbus 465 Coupé, tar det anrika företaget till en ny nivå i sin historia.

Det som en gång började med en praktisk enkel familjebåt, har idag utvecklat sig till något helt annat.

Nimbus Det var med klassikern Nimbus 26 som allting började. Blev till och med årets båt då den lanserades – men inte utan mothugg. (Foto: Arkiv)

Det var med Nimbus 26 som företaget såg dagens ljus. bakom dess tillblivelse stod Volvo Pentas mäktige chef Harald Wiklund, som såg behovet av en enkel men praktisk famijebåt i 26-fotsklassen.

Ett nytt båtmärke var fött

Båten kom att bli en succé och det nya varumärket Nimbus tillväxtsaga fortsatte under ledning av Haralds söner Hans och Lars.

Nimbus Det är inte så mycket som finns kvar av Nimbus ursprungliga design direkt. Och tur är väl det. Men kopplingen till det nordiska båt-arvet – det håller Nimbus hårt i. (Foto: Nimbus)

Sedan dess har mycket vatten runnit under Nimbus Broar. Men trots att designen har ändrat sig och kraven för ett bekvämt båtliv har förändrats, har Nimbus försökt hålla fast i sitt nordiska arv.

ANNONS
ANNONS

Coupé är ledordet

Det ord som under det senaste decenniet varit varvets skötebarn är coupé.

I coupén har de arbetat för att förena den öppna båten med det praktiska och väderskyddade som det nordiska klimatet kräver för att kunna garantera en skön och behaglig båtupplevelse.

Nimbus Det är runt däckshuset – förlåt, coupén – som allting snurrar. Det är den som är båtens mittpunkt och centrala del. (Foto: Nimbus)

Och det är också med ordet coupé som den nya båten, Nimbus 465 Coupé, tar avstamp in på marknaden.

Centralt i båten är däcks-salongen, som då på Nimbus språk kallas coupé. det är den som är centrat i båten.

Öppen planlösning

Det är här båten körs, det är här middagen lagas och intas och det är här samkväm och samtal levs och förs.

Och det är också från coupén som du enkelt öppnar upp akterut och sammanbinder akterdäckets öppna ytor med coupéns ombonade och skyddade.

Nimbus Även pentryt är uppflyttat till coupén. För, som på alla fester, det är ju i köket alla samlas till slut. (Foto: Nimbus)

Den nya båten har nu blivit så stor att den tål ett samarbete mellan beställare och varvet.

Konceptet har därför skapats för att beställaren själv ska kunna välja mellan ett antal lösningar och varianter, för att på bästa sätt kunna skapa en båt som passar dennes individuella behov.

Nimbus Med tre våningars båtliv garanterar Nimbus dig en båt som kan bjuda dig på en semester ombord i flera veckor utan att du ska behöva sakna något. (Foto: Nimbus)

Läs mer här om:

Nimbus 465 Coupé
Nimbus Group gasar på

ANNONS
ANNONS
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

ANNONS
ANNONS