Dagens PS

Historiska yachten Lady Emma till salu – 90-åring i toppskick

Lady Emma
Den historiskt unika båten Lady Emma är nu till salu. (Foto: Boat International)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 20 mars 2022Publicerad: 20 mars 2022

Nu är ett unikt stycke yachthistoria till salu i form av Lady Emma. Hon är den enda motordrivna yachten med stålskrov som byggts av det legendariska varvet Camper & Nicholson.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hon uppbär en unik och tidlös charm tack vare designen av Charles E. Nicholson och förkroppsligar den glamour och stil som förknippas med 20-talet slut.

Lady Emma

Lady Emma förkroppsligar 20- och 30-talets charm. (Foto: Boat International)

Lady Emma

Lady Emmas unika elegans lär göra intryck oavsett vart hon passerar. (Foto: Boat International)

Hon sjösattes ursprungligen som Albany 1930 och den här klassiska yachten tros vara förlagan till den legendariska yachten Pacha III som byggdes av samma varv under 1930-talets andra hälft.

Lady Emma lär ha varit förlaga till den legendariska båten Pacha III från samma anrika båtvarv. (Foto: Boat International)

Lady Emma lär ha varit förlaga till den legendariska yachten Pacha III från samma anrika båtvarv. (Foto: Boat International)

En välskött yacht med få och skötsamma ägare

Lady Emma har bara bytt ägare ett fåtal gånger under sin 90-åriga historia. Det nuvarande namnet fick hon först på mitten av 80-talet och har sen dess ägts av samma familj i över 30 år. Hon var ursprungligen vit men skrovet har målats blått och båten är mycket välskött.

Yachten är i ett ofelaktigt skick på såväl in- som utsidan och man har inte snålat med varken underhåll eller renoveringar. Interiören är av högsta klass och båten är väl utrustad för längre vistelser till sjöss.

ANNONS
Lady Emma

Finns det ett mer stilfullt sätt att möta havet än i fören på en historisk Yacht som Lady Emma? (Foto: Boat International)

En förstklassig yachtupplevelse

Lady Emma tar emot åtta gäster i fyra kabiner och hon har en extra kabin för en besättningsmedlem. Trädetaljer och ljusa färger präglar den klassiska inredningen.

Det finns plats för middagar på däck, både i fören och aktern och om man föredrar det kan man äta i skugga. Hon gör runt åtta knop med sina dubbla Gardnermotorer och drar runt 24 liter i timmen.

Läs mer: Lady Emma for sale

Läs även: Segla America’s Cup-vinnare – klassisk yacht från 1930

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS