Dagens PS

Galeon 560 – En fullmatad lyxupplevelse

Galeon 560 Fly
Galeons nya 56-fotare ligger mitt i märkets utbud av lyxiga flybridgebåtar. Men bjuder dig ombord på en helt ny upplevelse. (Foto: Galeon)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 05 juli 2024Publicerad: 05 juli 2024

Det som började med taskigt hopkomna sportbåtar, har vuxit till en konkurrent till de stora etablerade märkena. Vi talar om polska Galeon.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var ett av de där märkena som ingen trodde på. En dagslända som marknaden själva skulle rensa bort.

Deras första båtar var inte heller mycket att hänga i julgranen. Fördomarna de den med sig i modersmjölken – byggd i Polen som den var.

I sin linda

Den polska båtindustrin var då i sin linda.

I alla fall för oss västeuropéer som fortfarande såg Polen som en rest av öst och som ett land där ord som finess och kvalité inte var så ofta använda.

Galeon 560 utvikt
Galeon har alltid varit innovativa med roliga och intelligenta nya lösningar. Som med de utfällbara skrovsidorna som utökar umgängesytorna ombord rejält. (Foto: Galeon)

Men folket bakom Galeon visade sig vilja mer. Bet sig fast i Europas båtmarknad och snart började båtarna som kom ut från deras fabriker, att bli riktigt hyggliga.

Och så har det fortsatt.

ANNONS

I dag är Galeon en mycket väl etablerad båttillverkare i Europa med en stor och bred range av lyxbetonade motorbåtar.

ANNONS

Senaste nytt

Mellansyster i utbudet

Nu har en ny 56-fotare släppts från varvet – döpt till Galeon 560 Fly. Och det är en båt som på alla sätt väl kan slåss om kunderna med sina engelska och franska konkurrenter.

Galeon 560 flybridge
Umgänge och öppna ytor är två ledord ombord. Sedan dessutom trimmat med kluriga uppfällbara bord och annat skoj. (Foto: Galeon)

Galeon har också visat sig gå i bräschen för en hel del nyheter som sedan blivit standard i branschen. De utfällbara “balkongerna” på skrovsidorna är bara ett exempel.

Stora och många fönster

På den nya 56-fotaren tar varvet också glasinblandingen på skrovet och överbyggnaden til len ny nivå. Aldrig tidigare har så stor del av en båt haft så mycket ljus-insläpp.

Rör du dig ombord är det en fantastisk upplevelse att inga vrår eller skrymslen är utan naturligt dagsljus.

ANNONS
Med fantastiskt stora integrerade fönster i skrovsidorna och på överbyggnaden, blir upplevelsen ombord otroligt ljus och trevlig. Och Galeon lovar att insynen inte kommer vara lika bra som utsikten. (Foto: Galeon)

Som extra bonus får du självklart också god utsikt på havet omkring var än du befinner dig ombord i båten.

Med alla balkonger utfällda, bord uppdukade från sina förvaringsplatser och all annan smartness aktiverad, bjuds du på rejält stora umgängesytor på däck och på flybridge med gott om sittplatser för både dig och dina många gäster.

Under durk tronar sedan två stora Volvo Penta D13-dieslar på 900 hästkrafter styck. På frågan om toppfart är Galeon ännu hemliga.

Så ny är 560 Fly fortfarande.

Läs mer om 560 Fly här.

Köp en superlyxbåt – för under 26 miljoner. Dagens PS.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS