En solig eftermiddag i juni tog vi en testtur med Galeon 510. Ett äventyr till sjöss vi sent kommer glömma som bjöd på exceptionellt barhäng och bästa möjliga komfort. 

ANNONS

Dagens PS har tidigare haft förmånen att titta närmare på Galeon Yachts båtar, senast den 68 fot långa lyxyachten Galeon 650 Skydeck. I förra veckan hoppade vi ombord på exklusiva Galeon 510 Skydeck, en generös båt med stora sociala ytor och alla detaljer som gör en lyxyacht på plats.

Galeon 510
En solig eftermiddag i juni tog Dagens PS en testtur med Galeon 510. (Bild: Sandra Sahlén/Dagens PS)

Smidigt, elektriskt kapell

Med Galeon 510 har man tagit fasta på fördelarna med ett luftigt övre däck och kombinerat en sportig look med innovativa lösningar. Här kan det elektriska kapellet nämnas, som med hjälp av ett knapptryck täcker hela skydeck om och när det behövs.

En riktig livräddare för semesterfirare som befinner sig på svenska vatten och en flexibilitet som är få båtar förunnat. Här finns dessutom bekväma sittplatser för stora sällskap som vill göra kapten sällskap och njuta av skärgården.

En soffa som kan roteras och en rymlig badbrygga gör mycket för den sociala ytan. (Bild: PS Marin AB)

Generös badbrygga

Som passagerare ombord slås man återkommande av hur mycket social yta båten kan erbjuda, både för- och akteröver. På akterdäck sitter du bekvämt i en roterbar soffa med tillhörande bord. Här hittar du också den hydrauliska badbryggan. Båten är även utrustad med ett praktiskt jollegarage.

Galeon 510
Med balkongerna i beach mode kan barhänget börja. (Bild: PS Marin AB)

Barhäng i beach mode

Ett fantastiskt mervärde och en uppvisning i modernt båtbyggande är förstås också de utfällbara balkongerna med bar och barstolar på barbordsidan, som förenar exteriör och interiör.

ANNONS
ANNONS

Även här med ett knapptryck. Bättre barhäng än detta så kallade ”beach mode” är faktiskt svårt att uppbåda, eftersom det även tillför flera meter i bredd och social yta ombord. Stora, breda fönster därtill i hela båten förhöjer känslan av rymd och bjuder på maximalt ljusinsläpp.

Tar man steget in i salongen finner man ett luftigt kök med alla bekvämligheter och en rymlig soffgrupp i anslutning till förarplatsen, som även den kan erbjuda det senaste i teknikväg.

Galeon
Rena linjer och en sportig look. (Bild: PS Marin AB)
Galeon 510
Ett rymligt skydeck gör varje båttur till ett äventyr. (Bild: Sandra Sahlén/Dagens PS)
Galeon
Soliga dagar gör du med fördel kapten sällskap här uppe. (Bild: Jennie Nysted/Dagens PS)
Galeon 510
Mingel i världsklass. (Bild: PS Marin AB)
Stora, breda fönster på hela båten förenar interiör med exteriör. (Bild: PS Marin AB)
Galeon
En av många solnedgångar att fånga från Galeon 510. (Bild: PS Marin AB)
Galeon 510
Luftig kök med härligt ljusinsläpp. (Bild: PS Marin AB)
Galeon
Intill förarplatsen finner du trappan till nedre däck. (Bild: Jennie Nysted/Dagens PS)
Galeon 510
Ljuva drömmar är bara förnamnet i den här hytten. (Bild: PS Marin AB)

Design i världsklass

Intill förarplatsen finner du också trappan som tar dig till de ljusa och ombonade hytterna, badrum och toalett. En dröm för vilken sjöbjörn som helst med sober inredning i mörkt trä och ett fint ljusinsläpp.

Här är komforten optimal, liksom förvaringslösningarna som Tony Castro design, teamet bakom Galeon Yachts, verkligen sätter en ära i att utveckla på de här båtarna, tillsammans med rena linjer och en exklusiv finish.

För dig som i likhet med Dagens PS fantiserar om en framtid ombord på denna flytande dröm finns förstås också möjligheten att skräddarsy all inredning ombord, från golv till tak vad gäller träslag, textilier och färgval. Närmare en drömbåt än så kommer du inte.

Fakta Galeon 510 Skydeck

Längd: 16,20 meter
Bredd: 4,40 meter
Bränsletank:
2 x 900 liter
Vattentank: 650 liter
Djup: 1 meter
Min. motor (-s) power: 2×405/550 HP
Max. motor (-s) power: 2x 533/725 HP
Maxlast: 4270 kg
Maxbesättning: 12 personer
Kategori: B
Design: Tony Castro Design
Tillverkarens hemsida:
Galeon

ANNONS
ANNONS

Läs gärna mer om Galeon och den svenska återförsäljaren här!

Läs även: Galeon 650 Sky: Innovativ och spatiös drömbåt [Dagens PS]

Läs även: Italiensk segelyacht i banbrytande design [Dagens PS]