Båtbyggaren Andrew Bedwell kommer att försöka segla ensam över Atlanten – inte med foten i en potta – men nära på. Segelbåten som han har valt ut är ungefär lika stor som en resväska, under en meter lång.

ANNONS

Med den här bedriften hoppas han slå rekord och nå Cornwall i England från Newfoundlands kust inom 60 dagar, skriver Robb Report.

48-åringen ska enligt sin plan ge sig ut på färden i maj nästa år. Seglatsen på 1 900 mil är riskfylld, och Bedwell säger till Robb Reprt att han räknar med att den blir svår. Han kallar utmaningen ”ovanlig” och säger att hans fru uppfattar honom som ”galen”.

Rekordet som Bedwell vill slå sattes 1993 av den amerikanske seglaren Hugo Vihlen i en båt som var mer än 60 centimeter längre.

Seglare får överleva på torkat kött

”Jag kan nästan sova om jag är ihopkrupen”, säger Bedwell, som är förtegen om hur det ligger till med toalettutrymme. Det finns 12 vattentäta fack för att lagra förnödenheter på båten, nen eftersom det inte räcker till proviant har båtens skrov fodrats med torkat kött.

”Jag kommer bokstavligen att äta upp båten”, säger han till Robb Report.  En manuell vattenrenare ska förse honom med vätska.

ANNONS
ANNONS

Resan ska Bedwell använda för att samla in pengar till cancerforskning.

Läs också:

Här avslöjar mästaren sina tio favoritbåtar [Dagens PS]