Dagens PS

Båtmässan i Göteborg inställd – för andra året i rad

båtmässan i Göteborg 2020
Senast hölls båtmässan i Göteborg 2020 (Foto Adam Ihse / TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 10 jan. 2022Publicerad: 10 jan. 2022

Den populära båtmässan i Göteborg ställs in för andra året i rad på grund av coronaviruset. Det meddelar arrangören Svenska Mässan idag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Med anledning av de nya restriktionerna som presenterades den 10 januari är Båtmässan 2022 tyvärr inställd”, skriver Svenska Mässan i Göteborg. Mässan skulle ha hållits 4-13 februari.

Beslutet kom efter att regeringen och Folkhälsomyndigheten hade lagt fram nya restriktioner på måndagen. Där kräver man att folksamlingar begränsas till max 500 personer. Mässor som samlar mer än 50 personer ska kontrollera vaccinbevis. Dessutom behöver mässan garantera en yta på 10 kvadratmeter per person.

Men till båtmässan brukar det komma 60 000 besökare varje år. Det är en av Svenska Mässans stora publikdragare.

Utställande företag beroende av båtmässan i Göteborg

”Vi har precis tagit beslutet att vi tyvärr måste ställa in årets Båtmässa med anledning av de åtgärder som aviserats”, säger Carin Kindbom, vd för Svenska Mässan, till Göteborgs-Posten.

”Det är tråkigt för alla besökare som var taggade. Båtlivet har ju varit hett under pandemin, när det varit en trend med semester på hemmaplan och att ta sig ut i naturen. Och sedan är det förstås väldigt tungt för alla utställande företag”, säger Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan på Svenska Mässan

Förra året arrangerades, som ersättning, en båtvecka med digitala arrangemang och privata visningar.

Läs också:

ANNONS

Nya restriktioner: Krogen stänger nu 23 igen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS