Vill du renovera köket utan att spendera en förmögenhet? Då finns det många bra knep att ta till. Här är bästa tipsen hur du inreder köket med en begränsad budget.

ANNONS

Kök tillhör ett av de rum som många tänker är komplicerat och dyrt att förändra. Men en uppfräschning behöver inte vara omfattande och svindlande dyr. Här är sanitetsleverantören Grohes bästa tips hur du uppdaterar köket med en mindre budget.

1. Byt ut din kökskran
Ett enkelt knep som kan ge köket en mer modern touch är att byta ut kökskranen. Kanske en stilren minimalistisk version eller en kran i mässing?

Kökskran, Grohe, Inred köket med begränsad budget
Har du inte budget för att renovera hela köket kan ett smart tips vara att byta ut kranen. (Foto: Grohe)

En enkel och billig lösning

2. Byt ut knoppar och handtag
Det är en både enkel och billig lösning att byta ut knoppar och handtag på köksluckorna. Nya handtagsknoppar kan ändra hela känslan i köket. Du kan även matcha knopparna med kökskranen. Har du exempelvis en kran av mässing välj knoppar i mässing. Våga experimentera och ta ut svängarna!

Bästa tipsen - inred köket med begränsad budget
Knopparna på köksluckorna och ny bänkskiva är inredningsdetaljer som är enkla att fixa själv och behöver inte kosta en förmögenhet. (Foto: Unsplash/ TT)

3. Digitala lösningar skapar modern känsla
Skydda ditt kök från vattenskador med hjälp av en smart vattendetektor. Det finns budgetvänliga alternativ som ger köket en modern känsla.

Måla själv

4. Gör det själv
När det kommer till el och vatten är det viktigt att ta hjälp av en professionell yrkesutövare. Men när det kommer till moment som att måla köksluckorna eller byta bänkskiva går det alldeles utmärkt att göra själv. Ju mer saker du kan göra själv desto mindre pengar går det åt till att uppdatera köket. Det finns DIY-videos på Youtube som du kan ta hjälp av och se till att läsa igenom instruktioner innan du börjar.

ANNONS
ANNONS
Kökskran, Grohe, Inred köket med begränsad budget
Måla om köksluckorna är något som är enkelt att göra själv och kan ge köket ett riktigt lyft. (Foto: TT)

5. Blanda billigt och dyrt
Om du går i tankarna att göra en mer omfattande renovering är Grohes bästa budgettips att blanda billiga och dyra produkter. Det finns många fina köksstommar som inte kostar allt för mycket och då kan det vara värt att lägga pengarna på exempelvis en lite lyxigare diskho. Eller ett vattenfiltersystem som ger dig kolsyrat vatten direkt ut kökskranen.

Läs mer: Skapa lyxkänsla i hemmet med enkla knep [Dagens PS]