Det finns massor av vackra kustremsor och sjöar i vårt avlånga land. Många stränder ger utlandskänsla tack vare sin vita sand och sitt kristallklara vatten. Här är nio magiska badplatser och stränder runt om i Sverige.

ANNONS

Med många vackra stränder och badplatser runt om i Sverige kan alla hitta sin egen favorit. En del bjuder på puls med after beach och restauranger och andra är lugnare.

Elle har listat nio magiska ställen som knappt går att tro att det är Sverige!

Sudersand, Gotland. Sudersand ligger vid Fårö på Gotland. Stranden bjuder på vit, finkorning sand, kristallklart vatten och långgrund räfflad sandbotten.

Tropical beach Helsingborg Semester Elle
Tropical Beach ligger mitt i Helsingborg och har både palmer och vit sand. (Foto: TT)

Tropical Beach, Helsingborg. I Helsingborgs City kan du bada mellan palmer och ta en drink på den bohemiska sandstranden. Stranden är naturlig men palmerna behöver lite hjälp på traven och övervintrar på annat ställe. Stranden kom till i samband med en bokmässa 1999.

Tylösand Semester Hemester Sverige
Tylösand bjuder på en fyra kilometer lång strandremsa. (Foto Johan Nilsson/ TT)

Tylösand, Halmstad. Tylösands strandremsa är fyra kilometer lång men det är vid Hotell Tylösand som allt händer. Det är svårt att få mer känsla av semester och fest i Sverige. När livebanden spelar i juli kokar hela Solgården, en after beach som är svårslagen.

Rörum/Knäbäckshusen, Österlen. Stränderna runt omkring Stenshuvud är så långa och vita att de ger en karibisk känsla. Den lummiga grönskan vid strandkanten är en del av hemligheten.

Sandhammaren Semester Hemester Sverige
Sandhammaren är Sveriges vitaste sandstrand. (Foto Paul Kleiven/TT)

Sandhammaren, Ystad. Sveriges vitaste sandstrand ligger även på landets sydöstligaste udde. Många anser att stranden är landets finaste. Det kan vara en del vågor vissa dagar som är kul att leka i, men kanske inte den bästa stranden för riktigt små barn.

Det här är Sveriges mest turkosa vatten

Blå Lagunen, Gotland. Runt om i Sverige finns det många kalk- och stenbrott att bada i, men speciellt Gotland är känt för sina kalkbrott. De senaste åren har Blå Lagunen på Gotland blivit riktigt populärt. Blå Lagunen bjuder på turkosare vatten än någon annan badplats i Sverige.

Skanör/Falsterbo
Vattnet är kristallklart och sanden vit i Skanör/Falsterbo. (Foto Andreas Hillergren /TT.)

Skanör/Falsterbo, Skåne. I pittoreska Skanör/Falsterbo är vattnet kristallklart, stranden vit och ovanför sanddynorna ligger små badhytter i pastellfärger. Den lilla orten bjuder på en mysig hamnpromenad och många fina hus.

ANNONS
ANNONS
Semester Sverige Hemester Elle
Upplev någon av Sveriges alla stränder och badplatser i sommar. (Foto: TT)

Djäknesundet, Karlsborg. Denna oas ligger längs Vätterns strand och bjuder definitivt på utlandskänsla med sitt grönskimrande vatten och sin grönska.

Hållö, Smögen. Det finns flera fina badställen på ön Hållö utanför Smögen. Här hittar du den kända marmorbassängen som kan tävla med den grekiska övärlden.

Läs även: Tågluffa i Bergslagen [Dagens PS]