Nato-chefen Jens Stoltenberg är nöjd med utvecklingen i Ukraina och ser det som ”uppmuntrande” att de ukrainska trupperna tar över nya områden, samtidigt som Ryssland sätter in reträtt från Kherson.

ANNONS

Ukraina fortsätter sina framryckningar och har siktet inställt på att ta tillbaka alla sina förlorade territorier. Nu beordrar Vladimir Putin en fullskalig reträtt från staden Kherson. Det är den enda stora staden som Ryssland erövrat sedan kriget började i slutet av februari.

Stoltenberg: utvecklingen är ”uppmuntrande”

Nato-chefen Jens Stoltenberg ser utvecklingen i Ukraina som ”uppmuntrande”. På onsdagen träffade Stoltenberg Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, skriver Reuters. 

”Det är uppmuntrande att se hur de modiga ukrainska styrkorna kan befria mer ukrainskt territorium”, sa Stoltenberg.

Samtidigt är det viktigt att styrkorna får fortsatt stöd från Storbritannien och Natos allierade så att de kan fortsätta att ta tillbaka sitt land menar Nato-chefen.

Bör inte underskatta Ryssland

Stoltenberg uppgav vidare att Ryssland på många sätt håller på att förlora kriget men att det är alldeles för tidigt att förutbestämma utgången och att underskatta Ryssland.

”Vi har sett drönarna, vi har sett missilattackerna. Det visar att Ryssland fortfarande kan orsaka mycket skada.”

Samtidigt kan Ukraina även fortsatt räkna med hjälp från åtminstone Storbritannien, det var något Rishi Sunak bekräftade under mötet.

ANNONS
ANNONS

Läs även: USA på helspänn inför Putins kärnvapenövningar [Dagens PS]

Läs även: Nato varnar: Kriget i Ukraina kan pågå i flera år [Dagens PS]