Dagens PS

Oddsmakare: Kaxig Musk får spö av jiu-jitsu-Mark

Musk Mark
Man får anta att Elon Musk med kanske världens största ego utgår från att han golvar Mark Zuckerberg i en fysisk fight, men Mark har oddsen på sin sida. (Foto: TT / montage)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 25 juni 2023Publicerad: 25 juni 2023

Teslas vd Elon Musk har som bekant bjudit in Metas vd Mark Zuckerberg till en fight i ringen, men Musk är inte på topp och Zuckerberg är en fena på jiu-jitsu.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Jag har inte börjat träna än”, erkänner Elon Musk i en Twitterkommentar till Bloomberg.

Dagens PS har tidigare berättat med hänvisning till Business Insider att Musk utmanat sin tech-rival Mark Zuckerberg i en burkamp.

Läs mer om det här: Ska Musk och Zuckerberg slåss i en bur?

Det kan tänkas att det hela var ett skämt från Musks sida men Zuckerberg, som är en mästare på jiu-jitsu och nyss har bärgat två medaljer i kampsporten, tog den bisarra inviten på allvar och har sedan fått svar från Musk var fighten ska äga rum.

De två ultrarika entreprenörerna, där Elon Musk är rikast i världen, ska slåss i Las Vegas Octagon, har Tesslabossen meddelat Zuckerberg.

Teslabossen: Fullt realistiskt med en fight

Exakt när dusten ska äga rum mellan de två techgiganterna är däremot oklart.

Musk menar dock att det “faktiskt kan hända” att duon drabbar samman och inför den i nuläget hypotetiska uppgörelsen lovar han Bloomberg att träna.

ANNONS

Nu är det inget ovanligt att Elon Musk sticker ut hakan, han har tidigare även utmanat Rysslands president Putin att slåss efter den ryska invasionen i Ukraina.

Musks mytomaniska utspel är närmast regel mer än undantag.

Nyhetsbyrån Reuters skriver att Mark Zuckerberg har vadslagningsbolagen och oddsen på sin sida om de tu nu gör verklighet av snacket om ett råkurr.

ANNONS

Senaste nytt

Oddsen talar för Zuckerberg

Det som talar för Zuckerberg enligt oddssättarna är hans jiu-jitsu-kunskaper.

Om företagen Meta Platform och Tesla däremot skulle mäta sig i framgång skulle antagligen Elon Musks livsverk gå segrande ur striden, skriver Reuters och pekar till att börja med att Tesla har högre marknadsvärde än Meta.

Visserligen har Meta större intäkter men Tesla växer snabbare, dessutom har en investerad dollar i Teslas aktie 2012 vuxit till 144 dollar medan den köpta Meta-aktien samma år (tidigare Facebook) är värd betydligt blygsammare 7,45 dollar i dagsläget.

Meta kan dock, enligt Reuters, tillgodoräkna sig ett avsevärt starkare fritt kassaflöde än Tesla, dessutom har Zuckerbergs skapelse skiftat  ut mycket mer pengar till aktieägarna de senaste fem åren än Tesla genom aktieåterköp.

ANNONS

Båda techmiljardärerna siktar mot stjärnorna

När det kommer till styrningen uppges de båda techmiljardärernas företag vara “fjäderviktare” och aktieägarna har framfört klagomål på Zuckerberg medan de tidigare Twitter-upprörda aktieägarna i Tesla tycks ha lugnat ner sig i sin kritik mot Musk.

Slutligen har både Musk och Zuckerberg visioner om att förändra världen med olika innovationer och även där är det fördel Musk, enligt analysen av Reuters.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS