Dagens PS

Israel bombar syrisk flygplats

Skylt Damaskus
Damaskus internationella flygplats bombades på måndag morgon av Israel. (Foto: TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 02 jan. 2023Publicerad: 02 jan. 2023

I morse träffades den internationella flygplatsen i Damaskus av en missil. Det är andra gången på sju månader som Israel angriper flygplatsen, för att stoppa vapentransporter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var natten till måndagen som den israeliska militären avfyrade missiler mot flygplatsen och träffade flygplatsen och en vapendepå i nära anslutning till den. Minst två personer har dött i attacken och än fler har blivit skadade, skriver Bloomberg.

På sista tiden har Israel attackerat just flygplatser och hamnar i Syrien. Motivet är att Iran skickar vapen till militanta grupperingar i Syrien, som kan hamna hos Hizbollah i Libanon.

Israel fruktar vapenleveranser

Syriens transportministerium uppger att man har börjat reparera skadorna och att den landningsbana som rör civila flygningar nu är återställd. Transportflyg kan fortfarande inte  lyfta, enligt Syrian Observatory for Human Rights.

Flygplatsen angreps även i juni i år, och Israel har även angripit flygplatsen i Aleppo och hamnen i Latakia. Där antändes ett stort antal containrar.

Men de senaste åren vet man också att Israel har utfört en mängd olika riktade attacker på regeringskontrollerat syriskt område. De Iran-stödda styrkorna i närheten av Israels norra gräns uppfattas som ett hot.

Läs också:

Betalade mutor till IS – företag får miljarder i böter

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS