Finansministern stoppad från att flyga – hade ved i bagaget

Uppdaterad: 07 nov. 2022Publicerad: 07 nov. 2022
Ved i bagaget
Finlands finansminister Annika Saarikko (mitten) tillsammans med statsminister Sanna Marin (vänster i bild) och miljö- och klimatminister Emma Kari (höger i bild). (Foto: Martin Meissner/AP/TT)

Finlands finansminister Annika Saarikko blev stoppad från att flyga – för att hon hade med sig en påse ved i bagaget, rapporterar Hufvudstadsbladet.

ANNONS
ANNONS

Ved har blivit hårdvaluta i dessa tider av energikris, och Finlands finansminister Annika Saarikko (C) fick en påse ved från skogarna i Kuhmo som present av partikamrater i Centern i Finland när hon var på besök i landskapet Kajanaland.

Men när hon skulle flyga därifrån tog det stopp – säkerhetsvakterna på Kajanas flygplats och på Finnair blev enligt finansministern förbryllade och fick titta i säkerhetsmanualerna. Får man verkligen ha med vedklabbar på ett flygplan? Svaret blev nej, det får man faktiskt inte – även om man som Saarikko är finansminister. Hon fick lämna kvar veden och resa vidare.

”Här har vi det. Fint finskt trä. Klabbar från skogarna i Kuhmo. Men tyvärr är kassen tom på hemvägen”, skriver Saarikko på Facebook.

Läs även: Svensk skogsindustri bryter trenden – stadigt uppåt

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.