I höst öppnar Ikeas mest hållbara varuhus i Kållered i Göteborg. Redan nu kan du kika in i det nya varuhuset som öppnar den 30 september 2021.

ANNONS
Anna Bryngelsson, varuhuschef i Kållered. (Foto: Ikea)

Efter sommaren slår Ikeas nya varuhus upp portarna i Kållered i Göteborg. Varuhuset ska bli Sveriges mest hållbara Ikea-varuhus och nu får vi chansen att kika in i bygget som pågår för fullt.

”Nya Ikea Kållered ska vara en plats för shopping, inspiration, mat och möten där alla kan få hjälp att förvandla sina hem till en skönare, smartare och mer hållbar plats. Oavsett storlek på plånboken”, säger Anna Bryngelsson, varuhuschef i Kållered.

Ikea med aveny

Det nya varuhuset kommer att skilja rätt kraftigt sig från det Ikeas svenska kunder är vana med. Det kommer att ha en mer öppen planlösning som är mer likt en galleria än ett Ikea-varuhus. Dels kommer det på ett göteborgskt vis att ha en aveny som leder besökaren in i de olika avdelningarna. Här finns också en stor restaurang och ett café samt ett atrium för att vila under shoppingturen eller diskutera vad man ska handla eller inte handla.

Automatiserat lager

Ett automatiskt lager plockar ihop varor efter att en kund lagt sin beställning. Något som underlättar för kunder och medarbetare som slipper lyfta lika många tunga paket. (Foto: Ikea)

Det nya varuhuset kommer också att ha ett automatiserat lager som ska plocka ihop de tunga varor som kunden lagt till i sin beställning. Något som minskar antalet tunga lyft för både kunder och personal. Ikea kommer att integrera fysiskt besök i varuhuset med digitala lösningar. Till exempel kommer kunden kunna betala via Ikeas app eller snabba checkout-diskar, för att sedan kunna ta en expressutgång från varuhuset.

”Det nya varuhuset ska fungera lika bra för kortare besök som för mer djupgående inspiration och rådgivning med hjälp av våra medarbetare”, säger Bryngelsson.

Solceller och bergvärme

Solceller på taket i Kållered (Foto: Ikea)

Genom att ha både solceller på taket och bergvärme hoppas Ikea kunna generera mer el än vad de använder för att driva varuhuset.

ANNONS
ANNONS

Nya Ikea Kållered slår upp sina portar 30 september 2021 och blir då koncernens mest hållbara varuhus. Totalt har Ikea 20 varuhus och 12 500 anställda i Sverige.

Läs mer: Fler företagsnyheter på [Dagens PS]