Swedbank lanserar två lån till företagskunder som satsar på hållbara fastigheter. Det framgår i ett pressmeddelande.

ANNONS

”Med de här produkterna breddar vi vårt utbud för de kunder som vill göra, eller redan gör, mer hållbara val kopplat till byggandet av hållbara fastigheter. Det känns bra att vi nu kan erbjuda grön finansiering från början till slutet av byggprocessen”, säger Mikael Björknert, chef för Svensk bankverksamhet på Swedbank.

Lånen går under namnen grönt byggnadskreditiv och grönt fastighetslån. De förstnämnda lånet vänder sig till företag som bygger hållbarhetscertifierade fastigheter, exempelvis hållbara flerbostadsfastigheter, bostadsrättsföreningar eller kommersiella fastigheter.

Det andra lånet gäller för kommersiella fastigheter, flerbostadsfastigheter och bostadsrättsföreningar och riktar sig till den som vill köpa och investera i färdigbyggda hållbara och energieffektiva fastigheter.

”Enligt Naturvårdsverket står svenska byggnader för cirka 40 procent av Sveriges energianvändning. Att investera och bygga fler energi- och resurseffektiva fastigheter är ett viktigt bidrag till omställningen mot ett mer hållbart samhälle”, säger Fredrik Nilzén, hållbarhetschef på Swedbank.

Läs mer här.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Då blir solenergi den billigaste energikällan [DagensPS.se] »