Statsminister Stefan Löfven (S) och Greta Thunberg diskuterade klimatfrågan på ett digitalt möte. Aktivisten vill se mer hända: ”Krävs också att man agererar”, säger hon.

ANNONS

Klimataktivisten Greta Thunberg hade under tisdagen ett digitalt möte med statsminister Stefan Löfven (S) låg på klimattoppmötet COP26 som hålls i Glasgow i november.

Greta Thunberg hade med sig ytterligare tre aktivister i klimatgruppen ”Fridays for Future”, Alde Fermskog, Alexander Ahl och Anton Foley.

”Han säger att han vill göra rätt för sig och står på vår sida. Och självklart stämmer det till en viss grad, men det gäller också att man agerar”, säger Greta Thunberg på en pressträff efter mötet med Stefan Löfven.

”Jag vet inte hur många möten vi har haft med makthavare. Det är samma diskussion hela tiden. Vi befinner oss i total förnekelse, krisinsikten är i princip noll”, säger Greta Thunberg.

”Vi vet att vi kan uppnå förändring och så länge vi kan pusha på och göra vad som krävs för att uppnå Parisavtalet kommer vi fortsätta att göra det. Makthavare verkar ha gett upp 1,5 gradersmålet och det kommer inte vi i den yngre generationen acceptera”, säger Greta Thunberg.

Stefan Löfven avböjde att kommentera vad som sades på mötet, men skrev i ett inlägg på Instagram under tisdagskvällen:

ANNONS
ANNONS

”Ungdomsrörelsens och civilsamhällets arbete och engagemang i klimatfrågan för att driva på politiken i en mer ambitiös riktning är mycket viktigt”.

Läs mer: BMW fälls för reklam om Greta