När WSP samlar de nordiska länderna i en egen region blir Anna-Lena Öberg-Högsta vd för WSP Norden.

ANNONS

”WSP Norden blir en egen region i den globala verksamheten, formad utifrån den tillväxtpotential WSP ser i de nordiska länderna. Detta tydliggör WSP som en av de största aktörerna på den samlade nordiska marknaden och med en gemensam tjänsteportfölj vill WSP utöka gränsöverskridande samarbeten, framförallt inom våra nordiska verksamheter men även globalt”, säger Anna-Lena Öberg-Högsta till Dagens PS.

Hon var tidigare vd inom Golder-koncernen som WSP förvärvade förra året. Hon är teknisk doktor och docent i geoteknik och har 28 års erfarenhet av miljö- och anläggningsbranschen. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Jag kommer närmast från rollen som vd för Golders verksamhet i Europa och Mellanöstern och har varit med på den resan Golder gjort internt, etablerat gemensamma plattformar och verktyg för uppdragsgenomförande och samarbete”, säger hon till Dagens PS. 

Förenklar och effektiviserar verksamheten

Omvärlden förändras snabbt och ställer nya krav på flexibla arbetssätt med digitala och hållbara lösningar.

”Med en övergripande nordisk verksamhet skapar vi gemensamma strukturer och arbetssätt inom regionen, men också tillsammans med WSP globalt, för att förenkla och effektivisera vårt samarbete och vår verksamhet, säger Anna-Lena Öberg-Högsta.

Konsolidering pågår i branschen

Hon berättar att det här innebär att WSP kommer att kunna erbjuda sina kunder fler gränsöverskridande tjänster och inom den nordiska verksamheten, effektivt och sömlöst ge support till sina nordiska kunder. Med ett större tjänsteutbud kommer WSP kunna nå nya och befintliga kunder. 

”Branschen genomgår just nu en konsolidering, där även WSP har förvärvat nordiska verksamheter och har som fortsatt mål att växa genom uppköp. Med möjligheten till förvärv följer också en skyldighet att förvalta alla de fantastiska bolag som förvärvats och se till att de integreras effektivt och att alla medarbetare får möjlighet att växa och utvecklas. Det finns mycket jobb att göra med att internt stärka våra nordiska verksamheter och effektivare arbetssätt”, säger hon till Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Den 1 oktober tillträdde Anna-Lena Öberg-Högsta tjänsten som vd för WSP Norden, som har 6 000 medarbetare, 4 100 av dem finns i Sverige. Håkan Danielsson är fortsatt vd för WSP Sverige.

Magnus Meyer lämnar WSP efter åtta år. Han har tidigare varit vd för WSP i Sverige och nu senast vd för WSP Norden och Europa.

Läs mer: Europas mäktigaste teknikkonsult lämnar WSP – därför går han [Dagens PS]