WSP förvärvar det globala teknik- och konsultföretaget Golder. I och med den stärkta portföljen blir WSP världsledande inom miljörådgivning.

ANNONS
Håkan Danielsson, vd för WSP Sverige. (Foto: WSP)

I och med att WSP förvärvar teknik- och konsultföretaget Golder tar företaget ytterligare kliv när det gäller rådgivning i miljöfrågor. Förvärvet gör att WSP blir världsledande inom miljörådgivning. Golders höga anseende i branschen bidrar till att kompetensen och trovärdigheten hos WSP ökar och blir ett heltäckande konsultbolag med den gröna omställningen i fokus.

”Jag ser väldigt mycket fram emot att välkomna de drygt 200 nya kollegorna till den svenska verksamheten”, säger Håkan Danielsson, vd för WSP Sverige.

Innovation, teknik och miljö

Företagen har ett mycket stort fokus på innovation, teknisk expertis och miljö. Bland koncernens 54 000 anställda i världen har hela 14 000 spetskompetenser inom den gröna omställningen som pågår världen över. Det kommer att ge ett stort värde för partners och samhället i stort.

”Jag är övertygad om att kombinationen Golder och WSP kommer skapa ett betydande värde för våra kunder och spännande möjligheter för våra medarbetare. Vi ser fram emot att lära känna varandra bättre och nyttja den unika potential vi har tillsammans”, säger Anna-Lena Öberg-Högsta, regionchef för Golder Europa i ett pressmeddelande.

Fler förvärv

Golder är inte det enda förvärvet i miljöbranschen som WSP genomfört de senaste åren. 2019 lades miljökonsultföretagen Orbicon och Lievense in i WSP:s portfölj.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]