I juni 2023 öppnar det kinesiska bolaget Shenzhen Senior Technology Material en fabrik i Eskilstuna, det blir bolagets första fabrik utanför Kina. 

ANNONS

Shenzhen Senior Technology Material säljer och producerar separatorfilm till batterier och är framförallt verksamma i Kina, när bolaget i juni 2023 öppnar sin första fabrik utanför Kina blir de bland annat underleverantör till Northvolt, det framgår av ett pressmeddelande.

Fabriken i Eskilstuna blir en av Europas största fabriker för separatorfilm för litiumbatterier. Till att börja med kommer fabriken anläggas i en befintlig lagerlokal, men till 2025 ska en ny fabrik finnas på plats. Shenzhen Senior Technology Materials etablering beräknas skapa upp till 500 arbetstillfällen lokalt.

WSP bistår med flera tjänster

I samarbete med WSP Kina stöttar WSP Sverige bolaget med allt från vattenfrågor och geotekniska undersökningar till projektledning och projektering. Under etableringen kommer WSP bistå med en rad tjänster, förutom att agera rådgivare och projektledare kommer WSP arbeta med projekteringen av de nya byggnaderna.

WSP har även bidragit med teknisk beskrivning till miljöprövning, vattenbehandling och anslutning till kommunens nät, tillbyggnad för vattenbehandling, geotekniska undersökningar, stöttning i processen runt köp av mark samt arkitektritningar.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Infångad koldioxid blir algnäring [Dagens PS]