Dagens techbrief handlar om en obetydlig stämningsansökan mot Apple, Tim Cooks hårda kritik mot Facebook samt Weworks tidigare vd som är i finansiell knipa.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Walmart säljer klädhandlare efter bara två år

2017 köpte Walmart e-handlaren ModCloth som säljer ovanliga eller unika kläder. Nu säljer man bolaget, bara två år senare, rapporterar The Verge. ModCloth blev känt för att anställa ”riktiga människor” som modeller för sina kläder, samt för sin anti-Photoshop-policy.

Apple stäms för ”notchen” på iPhone – men får stöd av domare

The Verge berättar om en stämningsansökan där ett fåtal användare menar att Apple gjort sig skyldigt till falsk marknadsföring av iPhones med det smått ökända kamerautdraget på toppen av skärmen.

I stämningen anklagas Apple för att räkna pixlar som faktiskt inte finns när det anger upplösningen på skärmen. En domare har i princip avslagit hela ansökan med en kommentar i stil med: ”Ingen i hela Amerika bryr sig”.

Amerikanska myndigheter varnar för vaping

Allt eftersom antalet sjuka – och antalet dödsfall – fortsätter stiga har amerikanska Food and Drug Administration, FDA, varnat allmänheten för att använda de populära e-cigaretterna, skriver The Verge. Hittills har över 1.000 personer insjuknat, och 18 omkommit i den nya lungsjukdomen.

ANNONS
ANNONS

Apples vd riktar kritik mot Facebooks Libra-satsning

I en intervju med franska tidningen Les Echos hade Tim Cook några väl valda ord för Facebooks påtänka kryptovaluta Libra. Han dementerade också alla uppgifter om att Apple skulle vara på väg att göra en liknande satsning.

Rykte: Weworks vd i lånetrubbel – kan tvingas sälja fastigheter

Kontorsuthyrarens ex-vd Adam Neumann har problem att betala tillbaka ett massivt lån på 500 miljoner dollar, nu när börsnoteringen av WeWork skjutits på framtiden, skriver TechCrunch.