Ikano Bostad säljer ett projekt i Årstaberg i Stockholm till Wallenstam för 750 miljoner kronor och köper 28 bostadsfastigheter av Wallenstam i Göteborg för 1 360 miljoner. 

ANNONS

Wallenstam AB:s vd, Hans Wallenstam, tycker att det är fantastiskt att Wallenstam har fått förvärva det stadsnära projektet med färdig detaljplan och klara byggrätter i Årstaberg i Stockholm.

”Projektet är beläget alldeles intill Södermalm, mellan Liljeholmskajen och Årstafältets Stadsutvecklingsområde. Där kommer vi nu att kunna tillföra många nya hem, och vi hoppas komma i gång med produktionen redan under 2023”, säger han i ett pressmeddelande.

Projektet omfattar ungefär 34 000 kvadratmeter ljus bruttoarea för kommersiellt ändamål, vilket motsvarar cirka 350 lägenheter och lokalytor, bland annat två förskolor.

Ikano Bostad köper i Göteborg

Säljaren, Ikano Bostad, köper i samma affär 28 bostadsfastigheter med drygt 600 lägenheter i Göteborg och Partille av Wallenstam.

”Det är trevligt att få lämna stafettpinnen vidare till en bra förvaltare som borgar för både kvalitet och långsiktighet för våra kunder även i fortsättningen”, säger Hans Wallenstam i pressmeddelandet.

Preliminär tillträdesdag är den 1 november 2022, både för projektfastigheten och för alla bostadsfastigheter utom för Kvillebäcken 5:6 där Wallenstam tillför 18 bostäder i ett pågående ombyggnationsprojekt, de beräknas vara klara under tredje kvartalet 2023, som preliminärt är tillträde för den fastigheten.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fastighetsmiljardären till attack mot gratispengar [Dagens PS]

Annons: Mer fakta i samarbete med Ratsit.se

Bolagsfakta: Hans Wallenstam har 550 bolagsengagemang
Bolagsfakta: Wallenstam AB

Wallenstam
Wallenstam AB, översikt koncernbokslut 2013-2020 (Bild: Bolagsfakta)