”Vår prestation har inte varit tillräckligt bra”, säger nya vd:n Margherita Della Valle på Vodafone där 11 000 jobb ska bort under tre år.

ANNONS

Det brittiska telekommunikationsföretaget uppgav på tisdagen sina planer på att ta bort rekordmånga jobb.

Det handlar om 11 000 tjänster som ska bort under tre år. Mer än 10 procent av Vodafones personalstyrka på drygt 100 000.

Det här uppger bland andra CNBC som citerar ett uttalande från företagets nyutsedda vd Margherita Della Valle:

”Vår prestation har inte varit tillräckligt bra. För att konsekvent leverera måste Vodafone förändras”.

Största neddragningen i Vodafones historia

Enligt Reuters är neddragningen den största i Vodafones historia.

Företaget räknar med ”platt vinsttillväxt” nästa år. Aktien backar med 4 procent på tisdagen på det dramatiska beskedet om de kommande personalneddragningarna och bolagets dystra utsikter för 2024.

”Mina prioriteringar är kunder, enkelhet och tillväxt. Vi kommer att förenkla vår organisation, minska komplexiteten för att återfå vår konkurrenskraft. Vi kommer att omfördela resurser för att leverera den kvalitetsservice som våra kunder förväntar sig och driva ytterligare tillväxt från Vodafone Business unika position”, säger Della Valle.

ANNONS
ANNONS

Vodafone rapporterade 45,7 miljarder euro (49,7 miljarder dollar) i intäkter för räkenskapsåret som slutade den 31 mars 2023, berättar CNBC och konstaterar att det var ungefär oförändrat jämfört med året innan.

Vodafones tidigare vd Nick Read avgick i slutet av 2022.

Läs även: Sverige omkörda i paradgrenen [DagensPS.se]