Dagens techbrief handlar om Mark Zuckerbergs tal om yttrandefrihet, en säkerhetsrisk i Googles nya telefon samt Vatikanens nya fitnessarmband.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Mark Zuckerberg uttalar sig om Kina och yttrandefrihet i långt tal

I ett livesänt tal vid Georgetown University i Washington, D.C. pratade Facebooks grundare och vd vitt och brett om yttrandefrihet (First Amendment i USA:s konstitution), Kinas censur och privata företags roll i politik och samhälle, rapporterar The Verge.

Stor säkerhetsbrist i Googles nya Pixel-telefon

Google Pixel 4 har ny teknik för ansiktsigenkänning – som tydligen fungerar trots att användaren har ögonen stängda, skriver The Verge.

Mobilspelsutvecklare tar in 160 miljoner efter succé

Efter omkring 100 miljoner nedladdningar av startupbolagets första spel ”Dash Valley” har franska utvecklaren Madbox sagt in omkring 160 miljoner kronor i en finansieringsrunda, berättar TechCrunch.

Antalet drabbade av vapingsjukan nu över 1.400 i USA

Den lungsjukdom som eventuellt kan kopplas till de populära e-cigaretterna fortsätter att svepa över USA. Nu har 1.479 personer insjuknat, och 33 har dött, rapporterar TechCrunch.

ANNONS
ANNONS

Vatikanen släpper radband som mäter din böneaktivitet

I ännu ett försök att ta den katolska tron in i modern tid har Vatikanen, i samarbete med Acer, nu släppt ett fitnessarmband i form av ett kors med radband. Nej, det är inte ett skämt.

Armbandet ska kunna mäta aktivitet vid en bön, och se till så att användaren gör alla steg rätt, men fungerar även som ett vanligt fitnessarmband. Den nya prylen kostar 99 euro på Acers sajt.