Dagens PS

Världens största streaming-stjärna överger sin plattform

techbriefen-ninja-microsoft-mixer
Ninja lämnar Twitch – plattformen som format hans karriär. (Foto: Skärmdump/Ninjas Youtube-kanal)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 11 dec. 2023Publicerad: 02 aug. 2019

Dagens techbrief handlar om klassiska bilar med nya elmotorer, en potentiell säkerhetsbrist i Apples assistent Siri samt världens största streamer som lämnar sin plattform för rivalen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Nya trenden: Klassiska bilar får nytt liv elmotorer

The Verge berättar om en ny trend: klassiska bilmodeller restaurerade med elmotorer. I artikeln berättas om en Porsche 912 från 1968 som fått en elmotor från en Tesla Model S. Här är en video:

Potentiell säkerhetsbrist i Apples Siri-assistent

Förra veckan uppdagades att ett kvalitetssäkrings-program i Apples röstassistent Siri som gjorde det möjligt för inhyrda företag att lyssna på inspelade fraser – något som kan ses som en säkerhetsbrist. Nu säger Apple att man lagt programmet på is, och ska överse sina egna processer, rapporterar TechCrunch.

Startup för hushållsnära tjänster i Indien tar in nytt kapital

I en ny finansieringsrunda har startup-bolaget UrbanClap tagit in ytterligare 75 miljoner dollar, att lägga till tidigare riskkapital på 185 miljoner dollar, rapporterar TechCrunch. Bolagets sajt gör det möjligt för till exempel städare eller snickare att hitta arbete runt om i Indien, Dubai och Abu Dhabi.

Apple-aktien tappade på Trumps tullhot

ANNONS

Efter att ha stigit på en förhållandevis stark rapport så tappade Apple-aktien mark under torsdagen, rapporterar CNBC. APPL stängde på minus 2,16 procent. Tidigare i veckan bad Apples vd Tim Cook president Donald Trump om ett undantag i tullarna för Apples tillverkning, något som Trump i en tweet annonserade “aldrig kommer att hända”.

Världens största streamingstjärna lämnar Twitch

Tyler “Ninja” Blevins lämnar Twitch, plattformen som gjort honom känd, och skriver på ett exklusivt kontrakt med Microsofts nya plattform Mixer, rapporterar TechCrunch. Många spekulerar i att Ninja måste fått en mycket stor summa pengar för att byta plattform, och hans flytt kan liknas vid “Silly Season” inom den europeiska fotbollen, eller basketstjärnornas enorma kontrakt i USA. Frågan är om exklusivitet och feta kontrakt här är framtiden för Youtube-, e-sport- och streamingstjärnorna?

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS