Dagens PS

Var du smart och satsade på rätt kort?

Köpte du bitcoin i början av 2010-talet och sålde när kryptovalutan toppade? I så fall, stort grattis! (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 12 dec. 2019Publicerad: 12 dec. 2019

Missa inte dagens techbrief med gott och blandat om bästa investeringen under 2010-talet, Spotifys historia på Netflix och senaste nytt om efterlängtat spel. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Det är 2010-talets bästa investering

Kan du gissa vad du borde satsat på, om du inte redan gjort det?
Jo men visst är svaret bitcoin.
Den som köpte en bitcoin för ynka fem cent i början av 2010 hade i dag haft cirka 7.300 dollar i dagens “högst volatila värde”, skriver Computer Sweden och konstaterar att det ger en ökning med makalösa omkring 150.000 gånger.
Men ännu större jackpot blev det för den som sålde sina bitcoin när kryptovalutan toppade i slutet av 2017. Då var värdet uppe i cirka 19.000 dollar, det vill säga smått ofattbara 380.000 gånger investeringen, sett till bitcoinköpet i början av 2010.

Spotifys historia blir Netflix-serie

Spotify meddelade på onsdagen att företaget håller på att utveckla en tv-serie baserad på företaget Spotifys historia, skriver Nyteknik. Som regissör har Netflix anlitat Per-Olav Sørensen, som tidigare i år gjorde succé med serien Störst av allt. Serien är baserad på boken “Spotify Inifrån”.

“Det är en historia som har så många bottnar – det är en David mot Goliat-story, som förändrade vårt sätt att konsumera musik och som ändrade våra vardagsrum”, säger Sørensen.

Då släpper Zordix Overpass

Spelutvecklingsbolaget Zordix och förläggaren Bigben Interactive har satt ett officiellt lanseringsdatum för spelet Overpass, den 27 februari 2020 till PC, Xbox One samt Playstation 4. En version till Nintendo Switch kommer att släppas senare, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

“Vi ser fram emot att Overpass, vår största titel hittills, till alla stora spelkonsoler och PC kommer att släppas. Teamet har gjort ett fantastiskt arbete”, säger Matti Larssson, vd i Zordix.

Stena får hjälp i AI-projekt

Genom att kombinera det senaste inom AI, data mining och informationsarkitektur stöttar Semcon nu rederiet Stena Line i ett nytt pilotprojekt för hållbara och lönsamma tjänster.

“Stena Line gör en fantastisk satsning inom digital transformering och vi är glada att få vara med på deras resa”, säger Carl-Johan Aldén, global business director digital solutions på Semcon.

Nokia plockar ny HR-chef internt

Telekombolaget Nokia har utsett Stephanie Werner till HR-chef och hon tar nu plats i koncernledningen.
Stephanie Werner ersätter Hans-Jürgen Bill, som går i pension. Formellt sker bytet i januari nästa år. Werner är en internrekrytering och hon har arbetat inom bolaget sedan 1998. Hon blir baserad i Finland.

GlobalFoundries CTO värvad av Intel

Halvledarjätten Intel anställer Gary Patton som ny VP och chef för bland annat design.
Patton kommer närmast från rollen som teknikchef, CTO, på GlobalFoundries. Innan dess har han arbetat länge på IBM. Framöver kommer han att rapportera direkt till Intels teknikchef Mike Mayberry.

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS