Dagens PS

Vad är Mark Zuckerbergs baktanke med Libra?

techbriefen-mark-zuckerberg-libra
Mark Zuckerberg vid gårdagens förhör om Libra. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 15 nov. 2021Publicerad: 24 okt. 2019

I dagens techbrief kan du läsa om Tesla energisatsning, Fortnites PR-kupp som slagit rekord samt Mark Zuckerbergs förhör med amerikanska myndigheter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Elon Musk spår stordåd för Teslas energisatsning

Vid gårdagens kvartalsrapport sade den karismatiske vd:n att han ser “Tesla energy” gå om elbilsdivisonen i framtiden, skriver TechCrunch.

Handelskriget städar undan iRobots intäkter 

Robotdammsugarföretaget har drabbats hårt av det pågående handelskriget mellan USA och Kina. Vid dagens kvartalsrapport kom nyheten att försäljningen rasat – och aktien backade 20 procent på nyheten, skriver The Verge. Boven i dramat? Handelskriget.

Fortnites PR-kupp slog flera rekord

För omkring en vecka sedan tog Epic Games ett av världens populäraste games “offline”, och fansen blev galna. Under 48 timmar var ett svart hål det enda som syntes när användare startade upp spelet.

Hela eventet var en kampanj för spelets omdesignade karta, och nu kommer The Verge med nyheten att livestreamen av det svarta hålet slog rekord – både på plattformen Twitch och på Twitter. Vid ett tillfälle hade streamen sju miljoner tittare sammanlagt.

ANNONS

Teslas självkörandefunktion kan lanseras innan 2020

Alla nya Tesla-bilar har rätt hårdvara för fullständig självkörning, och snart kan det vara dags för en mjukvaru-uppdatering som gör det möjligt för fordonen att köra helt utan en förare, rapporterar The Verge. I alla fall om man ska tro vd Elon Musk.

Vad är Mark Zuckerbergs baktanke med Libra?

Skribenten Zoe ShifferThe Verge anser att Facebook-vd:ns förklaringar är motsägelsefulla.

Facebooks vd Mark Zuckerberg har i dagarna närvarat vid ännu ett förhör i Washington, D.C, gällande en potentiell lansering av bolagets kryptovaluta Libra.

Vid utfrågningen ska “hycklaren” Mark ha sagt att projektet “inte handlar om pengar”, och sedan fått förklara hur Facebook ska tjäna pengar på satsningen.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS