Ännu en person nekad inträde i USA på grund av sociala medier, samt storm-förberedelser i Miami och uppgifter om nästa Apple Watch – det och mycket mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Apple erkänner problem med skärmen i äldre Watch-modeller

Nu kan alla kunder vars Apple Watch-skärm spräckts eller lossnat skicka in enheten till Apple och få den reparerad gratis. Återkallnings- och reparationsprogrammet gäller endast aluminium-modellerna i Apple Watch Series 2 och Series 3. Nuvarande versionen, Series 4, har inte haft några defekter och täcks därför inte av den nya garantin, rapporterar The Verge.

Ännu en person nekad inträde i USA på grund av sociala medier

För en vecka sedan nekades en 17-årig förstaårsstudent inträde i USA efter att andras inlägg i hans sociala medieflöden. Nu har ännu ett fall rapporterats, skriver TechCrunch.

Facebook kan ta bort antalet Likes på sajten

Instagram har redan testat en ny version av sin app där antalet Likes inte syns på bilderna, och nu diskuterar Facebook möjligheterna att introducera samma funktion i sina andra appar, rapporterar TechCrunch.

Miami beordrar alla elscooterbolag att ta bort sin enheter inför stormen Dorian

I förberedelserna för stormen har Miami stad beordrat alla bolag som bedriver elsparkcykelverksamhet att lyfta bort sina enheter från gatorna. Detta för att inte folk och byggnader ska skadas av flygande sparkcyklar i stormvindarna, rapporterar CNBC.

ANNONS
ANNONS

Nya uppgifter: Sleep tracking i nästa Apple Watch

The Verge rapporterar att Apple jobbar på en ny funktion för Apple Watch som mäter sömnen. Enligt artikeln kan den nya funktionen introduceras redan nästa vecka på iPhone-eventet.