Dagens PS

Uppgifter: Första "rymdbrottet" har begåtts

techbriefen-rymdbrott-iss-nasa
Världens första "rymdbrott" kan ha begåtts på den internationella rymdstationen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 07 nov. 2023Publicerad: 28 aug. 2019

Pelotons börsnotering, Nintendos nya budgetkonsol samt vad som beskrivs som “det första rymdbrottet” – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Fitnesstech-företaget Peloton ska börsnoteras

Peloton, som tillverkar uppkopplade träningscyklar och löpband, har ansökt om notering på New York-börsen, skriver TechCrunch. Bolaget har växt mycket de senaste åren, och förra året ökade omsättningen med 110 procent.

Rwanda planerar att fasa ut bensindrivna motorcykeltaxis

I dagarna har myndigheter i landet tillkännagivit planerna som syftar till att fasa bensindrivna motorcykeltaxis, till fördel för eldrivna fordon, skriver TechCrunch. Bara i huvudstaden Kigali finns 20.000-30.000 sådana motorcyklar, som alla ska bytas ut.

Här är Nintendos nya konsol Switch Lite

Om en knapp månad lanseras Nintendos nya hårdvara: budgetvarianten av den omåttligt populära Switch-konsolen. Den nya spelkonsolen kallas Switch Lite, och kommer att kosta 2.600 kronor.

SpaceX rymdfärja genomför nytt lyckat flygtest

ANNONS

Nya prototypen Starhopper gjorde natten till onsdag en lyckad testflygning, rapporterar The Verge. Rymdfärjan lyfte från marken och hovrade på 150 meters höjd under en minut, innan den landade igen. Starhopper-testerna ligger till grund för en framtida färja som ska ta människor till månen och Mars.

Uppgifter: Första “rymdbrottet” har begåtts

The Verge rapporterar om ett potentiellt brott som begåtts på rymdstationen ISS. NASA undersöker just nu omständigheterna kring vad som löst kan beskrivas som dataintrång.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS