Coworking-företaget Workaround uppger att deras affärsidé ser ett uppsving under coronakrisen. De har har höjt målen med 20 procent gällande uthyrningen av de  kontorsytor som finns i det 15.000 m² stora Skandiahuset. ”Efterfrågan på coworking eldas på av krisen”, säger företagets Andreas Broryd. 

ANNONS

Workarounds dotterbolag Stayaround hyr ut kontorslokaler via temporära, flexibla avtal i Skandiahuset på Norrmalm i Stockholm. Under våren har de fått höja målet från en uthyrningsgrad på 70 procent till 90 procent.

”Det har gått så snabbt och vi räknar med att teckna resterande kontrakt före årsskiftet”, säger företagets medgrundare Andreas Broryd till Fastighetsnytt

Det är tänkt att den 15.000 kvadratmeter stora kontorsbyggnaden ska rivas, men byggbolaget Skanska har tillfälligt stoppat arbetet för att tillåta uthyrning av kontorslokaler.

Coronakrisen har ökat efterfrågan

Andreas Broryd ser en större efterfrågan på företagets kontor efter coronavirusets utbrott.

”Utbudet är mycket högre nu än i januari. Efterfrågan på coworking, som nu står för cirka 6–7 procent av marknaden, eldas på av krisen. Jag tror inte att marknaden går tillbaka till det normala helt efter pandemin heller”, säger han.

När hemarbetet har slagit rot i samhället menar Andreas Broryd att många företag kommer att behöva kontor för konferenser och möten, samt när deras personal gör avbrott i hemarbetet för att besöka kontoret.

ANNONS
ANNONS

”Ett företag med 100 personer kanske hyr ett litet rum på 50 kvadratmeter med ett antal skrivbord. När alla vill träffas bokar man ett större konferensrum”, säger Andreas Broryd.

Idag har 30 företag hyrt kontorslokaler i Skandiahuset och Skanska har pausat rivningsplanerna till årsskiftet 2021/ 2022.