Äntligen fredag. I veckans sista techbrief kan du läsa om Bloombergs sluga kampanjknep, ett rykte om Samsungs nästa flaggskepp samt Ubers svarta säkerhetsrapport.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Michael Bloomberg gör politisk reklam via nyhetsterminaler

Financial Times rapporterar att den som skriver in ”Mike” i någon av Bloomberg News 325.000 nyhetsterminaler får upp miljardärens presidentvalskampanjsida.

Enligt ett uttalande på Twitter ska en talesperson för Bloomberg News ha sagt att det hela var en ”miss” från deras sida.

Så mycket miljöpåverkan har en Playstation-konsol

The Verge har djupdykt i tillverkningsprocessen och livscykeln för en Sony Playstation 4. Följ med under huven på en av världens mest populära spelkonsoler.

Pokémon Go-skaparen jobbar på AR-headset

I ett samarbete med techjätten Qualcomm håller utvecklaren Niantic på att bygga ett nytt headset som ska kunna användas för att förstärka upplevelsen av augmented reality, AR. Det skriver Qualcomm i ett pressmeddelande.

Pokémon Go är ett av de största spelen i världen som använder sig av AR-teknik.

ANNONS
ANNONS

Rykte: Samsung Galaxy S11 har en kamera på 108 megapixlar

Sydkoreanska mobiljättens nästa flaggskepp kommer enligt uppgifter till Bloomberg News att ha en kamera på 108 megapixlar, och 5x optisk zoom. Den nya kameran skulle vara en stor uppgradering från den nuvarande modulen på 12 megapixlar, som Samsung använt sig av sedan 2016.

Ubers första säkerhetsrapport: 3.000 sexbrott och 9 mord

Bildelningsbolaget har för första gången offentliggjort en säkerhetsrapport om sin amerikanska verksamhet. Rapporten täcker in hela 2018, och delar av 2017. Enligt The Verge rapporterar Uber 3.045 fall av sexuella övergrepp och nio mord som skett i samband med Uber-resor.