Dagens PS

Uber Eats expanderar – trots flera dödsfall

techbriefen-uber-eats-dödsfall-mexiko
Stark kritik riktas mot Uber Eats verksamhet i Mexiko. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 15 nov. 2021Publicerad: 04 juli 2019

I dagens techbrief kan du läsa om en ny förundersökning mot tetchjättar i Storbritannien, ett avslöjande kring Facebooks AI-motor, samt dödsfallen hos Uber Eats i Mexiko.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Ny rapport: Samsung har fixat Galaxy Fold

Efter problemen med den “vikbara” telefonen funkar nu allt som det ska, och produkten är redo för återlansering på marknaden, hävdar Bloomberg News källa.

Ny förundersökning mot Facebook och Google i Storbritannien

De två bolagen misstänks att upprätthålla ett slags duopol. De två bolagen dominerar den digitala reklambranschen i landet, med uppskattningsvis 61 procent andel sammanlagt, rapporterar CNBC.

Kinesisk startup kan noteras i USA

Ucommune är en startup som försöker utmana WeWork på lokaluthyrningsmarknaden. Hittills har bolaget gått med förlust, men enligt uppgifter till Bloomberg planerar man en notering i USA värd omkring 200 miljoner dollar.

Facebook låg nere – störningen fick oanade konsekvenser

ANNONS

När Facebooks bildmotor låg nere under onsdagen hade många användare stora problem att använda appen. Störningen innebar att de flesta bilder inte laddades ordentligt – och då råkade sajten avslöja hur AI-motorn taggar bilder på världens populäraste sociala medieplattform. Kolla in bilden från The Verge:

Uber Eats fortsätter expandera i Mexiko – trots flera dödsfall

Enligt The Verge rapportering har fem av Uber Eats medarbetare omkommit och ett dussintal skadats under det senaste halvåret, men expansionen fortsätter.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS