Jack Dorsey, Twitters vd, sa under tisdagen att bolagets bannlysning av Donald Trump var ”rätt beslut”. Men medger samtidigt att internet inte ska kontrolleras av en mindre grupp privata företag och kallar beslutet ett ”farligt prejudikat”.

ANNONS

Diskussionen huruvida det var rätt beslut att kasta ut Donald Trump från sociala medie-plattformar har fått flera instick under veckan.

I en flera inlägg på Twitter förklarar Jack Dorsey hur bolaget själva ser på yttrandefrihet på internet och bannlysningen av Trump.

Framför allt konstaterar han att Twitter bibehåller rätten att stänga av konton där användarens inlägg resulterar i skador i den verkliga världen.

Vidare påpekar Dorsey att om användare inte gillar hur Twitter hanterar dessa frågor så finns möjligheten att börja använda en annan plattform, rapporterar CNBC.

Snöbollseffekt

Samtidigt visar Dorsey på en kluvenhet inför det faktum att flera sociala medie-jättar kastade ut Trump från deras plattform – och menar att valfriheten devalverades efter att flera bolag agerade på samma sätt.

”Detta koncept blev utmanat förra veckan när en uppsättning grundläggande leverantörer av internetverktyg också bestämde sig för att inte vara värd för det de ansåg vara farligt”, säger han och fortsätter:

”Jag tror inte att detta var koordinerat. Mer troligt är: Företag nådde sina egna slutsatser eller blev uppmuntrade av andras gärningar.”

ANNONS
ANNONS

Twitterchefen säger också att beslutet att bannlysa Trump i slutändan var ett misslyckande från mikrobloggens sida att ”främja ett hälsosamt samtal”.

Läs mer: Social mediebannlysning gör Trump historisk [Dagens PS] >>