Två nya flyglinjer lanseras till Skellefteå i sommar

Uppdaterad: 20 apr. 2021Publicerad: 20 apr. 2021
nya flyglinjer
Flyglinjerna ska bidra till ökad sommarturism i Skellefteå och Swedish Lapland. (Foto; Bra Flyg)

Bra Flyg lanserar två nya flyglinjer till Skellefteå i sommar, Bromma flygplats i Stockholm och Landvetter i Göteborg är destinationerna som trafikeras i en månad i sommar.
“Svemestertrenden är stark just nu och vi ser ett uppdämt behov av att resa”, säger Maria Broman.

ANNONS
ANNONS

Mellan 15 juli och 15 augusti i sommar kommer Bra Flyg att ha två nya flyglinjer till och från Skellefteå. Det är från Stockholm, Bromma och Göteborg, Landvetter, som kommer att trafikeras till Skellefteå. Något som ökar tillgängligheten för invånarna i Västra Götaland och Mälardalen att ta sig till norra Sverige och Västerbotten.

“Svemestertrenden är stark just nu och vi ser ett uppdämt behov av att resa. Med Bra Flygs sommarflighter ges ressugna från Mälardalen och Göteborgsregionen möjlighet att upptäcka en annan, och kanske helt ny, del av Sverige”, säger Maria Broman, vd på Visit Skellefteå

Två avgångar i veckan

Linjerna kommer att trafikeras med två avgångar i veckan åt båda hållen där resdagarna är torsdagar och söndagar. Från Göteborg till Skellefteå kommer flygen att gå klockan 14.25 på torsdagar och 16.25 på söndagar, resan åt andra hållet går klockan 11.30 på torsdagar och 14.00 på söndagar. Från Stockholm lyfter flygplanen klockan 09.30 på torsdagar och 14.00 på söndagar, från Skellefteå lyfter planen klockan 14.25 på torsdagar och 16.25 på söndagar.

“Skellefteå växer och kommer både i sommar och framöver ha stort behov av flygtrafik till och från vår region. Vi ser Bra Flygs etablering av direkttrafik till både Göteborg och Stockholm som ett viktigt steg för vårt näringsliv och våra invånare samtidigt som man skapar stora möjligheter för inrikes turism”, säger Robert Lindberg vd på Skellefteå Airport.

Flygplanen är propellerplan av modellen ATR 72-600 och flygs med biobränsle i stället för det konventionella fossila flygbränslet.

“Tillväxten i Skellefteå med omnejd saknar motstycke och vi vill med de här direktlinjerna ta ett första initiativ och bidra till den utvecklingen. Vi hoppas att sommarens flygtrafik kommer att tas emot väl av våra kunder och partners och att vi därför kan erbjuda klimateffektiva och flexibla resealternativ för Skellefteås växande marknad även över tid”, säger Ulrika Matsgård kommersiell chef på Bra Flyg.

Läs mer: Fler branschnyheter från 

ANNONS
ANNONS