Speljätten Activision Blizzard är i rejält blåsväder. Efter anklagelser om dåliga arbetsförhållanden och en sexistisk företagskultur lämnar nu en av bolagets toppchefer, Allen Brack. Detta rapporterar Dagens Industri.

ANNONS

Nyheten kommer efter det att Kaliforniens arbetsmiljömyndighet valde att stämma bolaget för att ha betalat för låga löner till de kvinnliga anställda och för att ha drivit en sexistisk företagskultur.

Efter stämningsansökan gick bolagets ledning i försvar och menade att anklagelserna var falska och tagna ur sin kontext. 

2000 namnteckningar

Men responsen väckte uppror hos bolagets personal, som sedan signerade ett öppet brev med 2000 namnteckningar där man kallade ledningen “avskyvärda och förolämpande.”

Enligt Bloomberg är det andra gången personalen på Activision Blizzard gjort uppror mot ledningen. Första gången delade en grupp anställda med sig av sina låga löner i ett officiellt dokument, och krävde rättvis ersättning.

Senare samma dag, efter namnteckningarna, valde vd Bobby Kotick att be om ursäkt för det “tondöva” beteenden från toppchefernas sida. Han berättade också att företaget konsulterar med en juristfirma för att justera arbetskulturen. 

Lämnar med omedelbar verkan

Den senaste åtgärden är att Allen Brack för lämna sin roll som chef för studion Blizzard Entertainment med omedelbar verkan. Blizzard Entertainment är det dotterbolag som det riktats särskilt många anklagelser mot, och Brack pekades dessutom ut i stämningsansökan från myndigheten.

Brack ersätts av Jen Oneal och Mike Ybarra som tillsammans kommer att leda studion.

ANNONS
ANNONS

Förra veckan rasade Activision Blizzard på den amerikanska börsen med 7 procent, direkt efter nyheten om arbetsmiljömyndighetens stämningsansökan.

Läs hela artikeln på Dagens Industri.

Läs mer: Speljätten tappar ytterligare en toppchef – Dagens PS