Johan Dennelind kommer att lämna som vd för teleoperatören Telia under 2020. Den exakta tidpunkten beror bland annat på den rekryteringsprocess som Telias styrelse nu inleder, framgår det av ett pressmeddelande.

ANNONS

”Efter att vi levererat vårt resultat i juli har jag haft semester och då har jag känt att beslutet mognat fram. Jag har haft en diskussion med ordförande som ledde fram till att jag i helgen bestämde mig för att säga upp mig”, säger Johan Dennelind i en kommentar till Di.

Telias ordförande Marie Ehrling beklagar beslutet och hade gärna sett att Johan Dennelind stannar kvar.

”Johan har under sina sex år som koncernchef med en enastående kraft ompositionerat Telia Company. Företagets kultur och strategi har i grunden förändrats och Telia är idag ett bolag som står för ett ansvarsfullt företagande med starkt affärsmässigt fokus. Johans starka, modiga och goda ledarskap har varit avgörande för denna omdaning. Jag och styrelsen beklagar att Johan nu väljer att lämna företaget samtidigt som vi respekterar Johans beslut att ta nya steg i sitt arbetsliv”, säger ordförande Marie Ehrling i en kommentar.

ANNONS
ANNONS