Hej och välkommen till Tekniksnacket!

Teknikdygnet.se producerar Tekniksnacket – podden för Sveriges samhällsbyggare. Podden distribueras via Teknikdygnets kanaler som når rätt målgrupp och är enkel att sprida. Ni kan givetvis också höra på den genom Spotify och Apples Podcasts. Avsnitten är alltid nedladdningsbara för spelning i offlineläge.

ANNONS

Om ni har idéer och förslag kring ämnen för poddar hör gärna av er till [email protected].


Jan 26, 2021

I det här avsnittet av Tekniksnacket möter ni Swecos energiexpert och konsult Magnus Lindén.

Han samtalar med SaltX vd Carl-Johan Linér om hur städer kommer att byggas i framtiden framför vad gäller energiförsörjning.

Samtalet kretsar inte bara kring vad som måste göras i befintliga städer för att klara framtidens omställning, utan även hur man tänker när man projekterar städer ifrån grunden, som görs i exempelvis Kina.


Okt 14, 2020

Det är lätt att bli deppad i onödan när man lyssnar på experter som Greta Thunberg och Johan Rockström. Det varnar regeringens nationella samordnare för Fossilfritt Sverige – Svante Axelsson – för.

Det beror på att lösningar nu genomförs i raketfart samtidigt som vi fokuserar för hårt på de miljömässiga hoten.

Svante Axelsson utvecklar resonemangen i podden Tekniksnacket där även Carl-Johan Linér, vd för SaltX Technology, deltar i samtalet kring omställningarna till ett mer miljöanpassat samhälle.


Jul 03, 2020

Sverige befinner sig en knepig situation vad gäller elförsörjning. Det finns gott om el i norra Sverige och priset är lågt. Samtidigt är det brist och högt pris i södra Sverige.

Svenska Kraftnät är den myndighet som är ansvarig för kraftöverföringen. Ansvarig för den avgörande nätdelen är Per Eckemark, som är gäst i Teknikdygnets podd Tekniksnacket, tillsammans med SaltX VD Carl-Johan Linér.

I Tekniksnacket berättar Per Eckemark om framtida planer för svensk kraftförsörjning, som står inför stora utmaningar då Sverige i allt högre grad går över till förnybar energiförsörjning.


Jun 09, 2020

I avsnitt 19 av Teknikdygnets podd Tekniksnacket möter ni svenska energilagringsföretaget SaltX.

VD Carl-Johan Linér och sälj- och marknadschefen Eric Jacobson berättar om hur de jobbar med att etablera energilagring i salt under coronatider.

ANNONS
ANNONS

Det är ett hoppfullt samtal som visar på att utvecklingen fortgår även under pandemin.


Apr 28, 2020

I detta avsnitt av Tekniksnacket möter vi Chalmers-professorn och den internationellt erkände miljöprofilen Tomas Kåberger samt SaltX vd Carl-Johan Linér i ett samtal om hur corona-pandemin kommer att påverka omställningen mot ett mer hållbart samhälle – inte minst vad gäller framställningen av energi.

Båda är övertygade att omställningen kommer att påskyndas. Lyssna på deras hoppfulla argumentation.


Mar 13, 2020

I det här avsnittet av Tekniksnacket möter du utvecklingsbolaget SaltX Technologies vd Carl-Johan Linér. Samtalet handlar om hur energilagring i salt kan bli en viktig del i en framtida hållbar energiproduktion.

Med SaltX patenterade lagringslösning för energilagring är vi snart där.


Mar 12, 2020

I detta avsnitt gästas Tekniksnacket av Andreas Murray och Tobias Murray; bröderna som har skapat världens bästa luftrenare. Den är inte bara effektiv för att skapa en renare luft, utan är en av få luftrenare som också stoppar virus som Corona.

I podden Tekniksnacket berättar de om sin spännande resa och vad de har åstadkommit.


Mar 6, 2020

I detta avsnitt gästas Tekniksnacket av Louise König, chef för hållbar affärsutveckling, Ramboll Sverige och Marie Trogstam, hållbarhetschef, Afry, som båda är nytillträdda på sina tjänster.

De samtalar om hur långt teknikkonsultbranschen har kommit inom hållbarhet och vilka som är de viktigaste frågorna och utmaningarna.


Feb 14, 2020

I detta avsnitt gästas Tekniksnacket av WSP:s Anna Dahlman Petri, och Mårten Frumerie från Stockholm Vatten och Avfall för att diskutera de största utmaningarna inom vatten. Lyssna gratis här!

ANNONS
ANNONS

Apr 12, 2019

I detta avsnitt gästas Tekniksnacket av Björn Johanson och Niklas Stenlund, träkonstruktörer från Bjerking, som pratar om träbyggande idag och i framtiden. Lyssna gratis här!


Mar 22, 2019

Lyssna Pär Aleljung, Livsmedelsverket, som arbetar på avdelningen för krisberedskap och civilt försvar och Robert Jönsson, President of Business Area Water & Environment, ÅF, när de diskuterar hur kommunerna kämpar med tillgång till rent vatten och hur den nya handboken kan hjälpa kommunerna i det arbetet. Lyssna gratis här!


Mar 4, 2019

Tekniksnacket gästas i det här avsnittet av Rejlers-profilerna Jonas Böös, affärsutvecklare för Energy, och Jenny Edfast, divisonschef Energy. De pratar bland annat om de utmaningar och möjligheter som finns i energisystemet och hur dess framtid ser ut. Lyssna gratis här!


Feb 18, 2019

Dagens avsnitt av Tekniksnacket gästas av Filippa Rexed från Chalmers, Linnea Bendrot på KTH och Afrys vd och koncernchef Jonas Gustavsson. Afry, samarbetspartner i det här avsnittet, har startat ett s.k. Advisory Board där de träffar unga förmågor.

Det diskuteras bland annat hur samhällsbyggarna ska attrahera, rekrytera och behålla unga talanger. Lyssna gratis här!


Feb 08, 2019

Rejlers gjorde det klart för knappt ett år sedan att Viktor Svensson, fd divisionschefen på Afry, blir ny vd för bolaget. Det pratas trender, utmaningar i hans uppdrag och hur han som ekonom kom in på ingenjörsspåret.

Är branschen för fragmenterad och behövs mer konsolideringar? Är den höga personalomsättningen bra? Lyssna på Tekniksnacket kostnadsfritt!


Feb 04, 2019

Tekniksnacket avsnitt 8 gästas av Afrys Helena Paulsson, Head of Urban Developement, Cecilia Clase från Koncept Arkitekter och Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter. Här diskuteras Future Cities.

Bland annat talas det om vikten av att utforma städer efter kundens och invånarens behov. Lyssna ovan kostnadsfritt!


Jan 25, 2019

I det här avsnittet av Tekniksnacket får du höra på Tyréns vd Johan Dozzi och Forsens vd Bengt Johansson prata om digitaliseringen, utmaningarna med att behålla unga talanger inom bolaget och mycket mer.

Ett spännande och lärorikt samtal som ni kan lyssna på kostnadsfritt! Lyssna ovan direkt!

ANNONS
ANNONS

Jan 14, 2019

I det här avsnittet diskuterar ÅF:s Christian Larsson och Lena Engstedt tillsammans med Volvo Cars Eva Lahti om Future Mobility. Något som kommer att kräva ett stort engagemang och samarbete mellan både organisationer och myndigheter.

Här ligger Sverige i framkant med sin fordonshistorik och där ligger uppkopplade fordon är nästa steg i att höja bland annat säkerheten på våra vägar. Lyssna på avsnitt 6 kostnadsfritt ovan!


Jan 04, 2019

Experterna Anna Rydäng, Manager Industrial Digitalization, och Alexander Lindqvist, Solution and software Architect från Afry talar om Industry 4.0 i Tekniksnacket.


Dec 19, 2018

Lyssna på Fredrik Hofflander, Head of Connected Solutions på Afry och Pontus Wärnestål, Director of Service Design på inUse, när de diskuterar riskerna, begränsningarna, farorna och användningsområdena inom artificiell intelligens.

Vad är den generellt största vinsten och samhällsnyttan med den är tekniken och hur påverkas teknikkonsulternas vardag? Massa spännande tankar och idéer, så in och lyssna!


Dec 10, 2018

I detta avsnitt gästar vattenexperterna Robert Jönsson, President of Business Area Water & Environment, Afry och Anette Seger, Sverigechef Ramboll Water. Den fina sommaren hade en baksida och enorm torka ledde till många tankeställare vad gäller vår tillgång till rent och friskt vatten.


Nov 26, 2018

Magnus Meyer, vd över WSP Sverige & Europe, tillsammans med Structors vd Monica Granberg diskuterar heta samhällsbyggarämnen!


Nov 13, 2018

Välkommen till premiäravsnittet av Tekniksnacket, en podd av Teknikdygnet.se, som bjuder på samtal mellan spännande profiler från samhällsbyggnadsbranschen! Nya gäster varje avsnitt, så håll utkik!